Žižić napada Rouza u Finiksu

78 pregleda 0 komentar(a)
Milorad Žižić, Foto: Privatna arhiva
Milorad Žižić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.03.2015. 12:47h

Nakon dvije profesionalne titule na tlu Starog kontineta, Nikšićanin Milorad-Mićko Žižić pokušaće da osvoji Ameriku. On će se za titulu profesionalnog prvaka SAD boriti protiv domaćeg boksera Luisa Rouza u Arizoni.

Meč u Finiksu počinje između petka i subote oko 4.30 časova po našem vremenu (20.30 sati po lokalnom).

"Rouz je iz Los Anđelesa i velika je nada srednje kategorije. jako je dobar bokser, koji je pobjeđivao sjajne borce. Ja sam, sa druge strane, odradio sve što je bilo do mene. Kako u sali, tako i van nje. Imao sam sjajne sparinge, vrhunske sparing borce i zadovoljan sam formom koju sam postigao. Ovo je, međutim, boks i u ringu je sve moguće. Trenutak može biti koban. Ono u šta sam siguran je da ću dati sve od sebe da osvojim pojas prvaka SAD", kazao je Žižić za "Vijesti".

Mićko je u profi ringu slavio u svih 11 borbi, pet puta nokautom. Titulama prvaka Mediterana u WBC verziji i omladinskog IBF prvaka, pokušaće u sali „We Ko Pa kazina” da pridoda i NABF pojas.

"Od septembra sam u kampu jednog od najvećih boksera Roj Džonsa Džuniora i dajem sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje. Moj debi u Americi je bio uspješan i nadam se nastavku pobjedničke serije", istakao je 28-godišnji Nikšićanin.

Dvije godine mlađi Rouz je takođe slavio 11 puta, a u profi ringu ima i dva poraza i remi.

Bonus video: