Enigma Marović

Kako je dokument koji otkriva tajni račun ugledao svjetlost dana i da li ima još crnogorskih državljana sa skrivenim računima u toj banci, saznaćete od specijalne gošće Mirande Patručić
40 komentar(a)
Košljun, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Košljun, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2015. 10:15h

Večeras u emisiji Petkom u 8 na TV Vijesti govoriće se o navodno milionskom tajnom računu u švajcarskoj banci HSBC dugogodišnjeg visokog funkcionera i aktuelnog potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića.

Kako je dokument koji otkriva tajni račun ugledao svjetlost dana i da li ima još crnogorskih državljana sa skrivenim računima u toj banci, saznaćete od specijalne gošće Mirande Patručić, novinarke i članice Međunarodne mreže novinara istraživača (OCCRP).

Ona će otkriti još mnogo zanimljivih detalja u vezi sa ovom aferom i ispričati kakav je odjek afera SwissLeaks imala u drugim zemljama.

Pored nje, gosti Tine Raičević će biti i Predrag Bulatović, predsjednik Odbora za antikorupciju, Dragan Šoć, advokat i Dragoljub Duško Vuković, novinar.

Šta možemo očekivati u narednom periodu kada je riječ o ovoj aferi? Da li ohrabruje to što je Tužilaštvo već pokrenulo istragu ovog slučaja? Na koji način crnogorski mediji izvještavaju o ovoj aferi? Kako reaguju nadležne institucije? Zašto ćuti DPS?

O ovim i brojnim drugim pitanjima večeras u emisiji Petkom u 8, od 20.00 sati na TV Vijesti.

Bonus video: