Za kreativni centar za socijalno ugroženu djecu prikupili 5.000 eura

Prvi kreativni centar biće otvoren u Podgorici, a u njemu će vrijeme provoditi 30-ro djece školskog uzrasta. Milena Đergović planira da ovaj projekat raširi i na ostale crnogorske gradove, a u tome će joj pomoći i Marija Šerifović
109 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2015. 09:56h

Prvo donatorsko veče NVO Princeza Jelena održano je u lokalu Elit, a organizatori su uspjeli da skupe 5.000 eura kako bi za socijalno ugroženu djecu napravili prvi kreativni centar i sklonili ih sa ulice.

Pokretač projekta, Milena Đergović istakla je da ju je na ovo podstaklo to što kao samohrana majka zna koliko je vremena i novca potrebno da bi se dijete sklonilo sa ulice.

Ona je istakla da roditelji koji nemaju novca za vannastavne aktivnosti djece nakon škole i vrtića, često ih zaključavaju u četiri zida ili ih puste na ulicu.

Prvi kreativni centar biće otvoren u Podgorici, a u njemu će vrijeme provoditi 30-ro djece školskog uzrasta. Đergović planira da ovaj projekat raširi i na ostale crnogorske gradove, a u tome će joj pomoći i Marija Šerifović.

"Meni je jako žao što ne postoji adekvatna podrška države jer ona treba da potpomogne priču i da sve te silne pare koje izdvajaju za gorivo, daju tamo gdje treba", smatra Šerifović.

Humanitarnu akciju je podržao veliki broj javnih ličnosti, a Đergović obećava da ovdje neće stati i da svi koji žele da pomognu mogu novac donirati na njihov žiro-račun CKB: 510- 90061-02.

Galerija

Bonus video: