FILMSKI VIKEND NA TELEVIZIJI VIJESTI

Ovog vikenda upustite se u šetnju kroz filmske žanrove

Gledajte nastavak trilogije "Matriks" od 22.30 sati
182 pregleda 0 komentar(a)
Matriks, Foto: TV Vijesti screenshot
Matriks, Foto: TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 15.09.2018. 19:39h

Filmski vikend otvaramo filmom „Poslednji samuraj“ u subotu od 19:10h.

Ova istorijska, akciona drama, sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi, biće vaš vremeplov u drevno doba japanskih samuraja.

Radnja filma prati kapetana Nejtana Algrena (Tom Kruz), koji kao heroj Američkog građanskog rata, dolazi u Japan da se bori sa samurajima. Naime, Amerikanci angažuju ratnog veterana Nejtana kako bi zaključili unosne ugovore sa Japanskim carstvom i stvorili prvu imperijalnu vojsku u modernom ratu koja bi koristila vatreno oružje.

Ovakav koncept nailazi na snažan otpor tradicionalnih samurajskih ratnika koji su i dalje vjerni Dinastiji i s podozrenjem gledaju na zapadnjačke ideje. Vojnik Kacumoto takav, nametnuti, način života doživljava kao sopstveni slom. Kacumoto je poslednji vođa samuraja, koji su posvetili svoje živote spasavanju vladara i zemlje. Međutim, vremena su se promijenila, kao i vrijednosti. Ono za šta su samuraji živjeli i borili se više ne postoji. Ipak, Kacumoto ne želi da se povuče bez borbe.

Staze dvojice ratnika će se spojiti, a da li će doći do obrta gdje će kapetan Nejtan prihvatiti kodeks samuraja i zavjetovati im se na odanost, pogledajte u subotu od 19:10h, samo na TV Vijesti.

Ovog vikenda nastavljamo sa emitovanjem drugog dijela trilogije Matriks. Nastavak ove popularne sage, Matriks 2, pogledajte u subotu u 22.30h.

Film Matriks pomjerio je granice naučne fantastike i pravi je užitak za sve ljubitelje ovog žanra.

U drugom dijelu popularnog filma , Neo nastavlja svoju lavovsku borbu kako bi spasio Zion koji potresaju uznemirijuće vijesti o tome da imaju još samo 72 sata dok mašine ne probiju tunel do ljudi.

Dok se borba na život i smrt između mašina i ljudi bliži kraju, Neo i Triniti (Keri EnMoss) se sve više vezuju jedno za drugo i zajedno kreću i upotragu za Kreatorom, programom koji je napravio Matriks. Agent Smit je razvio nove vještine da bi posada mogla da se replicira koliko god je potrebno kako bi zaustavio svaku prijetnju po Matriks.

Međutim, u momentu kada mislite da se sve rješava, situacija se upravo tada komplikuje. Kada Neo konačno stigne do Kreatora, shvatiće da ništa nije onako kako izgleda, a Agent Smit će postati zajednički neprijatelj i mašina i ljudi.

Termin od 20 časova u nedjelju rezervišite za komediju “Ostin Pauers”.

Prošle su tri godine od kako je Ostin Pauers, međunarodni špijun, susreo svog zakletog neprijatelja Dr Zlo, no nakon što Dr Zlo i njegov klon, saučesnik Mini Ja, pobjegnu iz zatvora, Ostin je ponovo u akciji spašavanja svijeta.

Zajedno sa tajanstvenim Goldmemberom, Dr Zlo smišlja plan putovanja kroz vrijeme koji će mu omogućiti da zavlada svijetom. Plan uključuje i otmicu Najdžela Pauersa, Ostinovog oca i najpoznatijeg engleskog špijuna. U potjeri za zločincima Ostin Pauers posjećuje 1975. godinu i udružuje se sa starom ljubavi, Foksi Kleopatrom (Bijonse), otmenom i snalažljivom detektivkom. Zajedno moraju pronaći način da spasu Nejdžela i osujete prljave planove Dr Zla i Goledmembera.

Za ljubitelje animiranog filma, TV Vijesti u nedjelju od 22:30h prirediće izuzetnu adaptaciju legendarne epske priče - film „Beovulf“.

“Beovulf” je najstariji sačuvani ep u engleskoj književnosti, nastao u VII ili VIII vijeku. Prenošen sa koljena na koljeno, uticao je na gotovo svaku napisanu fantaziju, a sam Tolkin je rekao da mu je glavni uzor u kreiranju trilogije „Gospodar prstenova“ i romana „Hobit“ bio upravo ovaj ep.

Film prati herojskog gotskog kralja, Beovulfa, i njegove tri velike bitke sa čudovištima: sa trolom Grendelom, sa njegovom majkom i zmajem. U filmu su vjerodostojno prikazani veliko povjerenje i odanost između kralja i njegovih vojnika koji ga slijede u svim poduhvatima.

Kada je prvi put prikazan, “Beovulf” je bio tehničko savršenstvo, jedan od prvih 3D filmova novije generacije i ostvarenje koje je zasluženo osvojilo 3 nagrade i 17 nominacija. Uvjerite se i sami zašto je tako – animirani film “Beovulf “ na našem programu u nedjelju od 22:30h.