Budvani apsolutni favoriti, interesantnije u polufinalu nego u finalu

0 komentar(a)
OSCG press, Foto: Saša Jončić
OSCG press, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 12.03.2015. 15:12h

Ako se ne dogodi kakvo sportsko čudo, prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori, na finalnom turniru Kupa Crne Gore za odbojkaše interesantnije će biti u polufinalu, nego u finalu. I to ne zbog toga što će, voljom žrijeba, takođe prvi put, u polufinalu igrati “vječiti rivali” Budvanska rivijera (pet trofeja u Kupu CG) i Budućnost (tri pehara), već prije svega što će se za prvi plasman u finale u međusobnom duelu boriti domaćin ovogodišnjeg finalnog turnira Jedinstvo iz Bijelog Polja i nikšićki Volej star.

"S obzirom da smo prvi u prvenstvu, očekujem da polufinale odigramo dobro. Mislim da imamo kvalitet, važimo za favorita na kompletnom finalnom turniru. Međutim, treba biti oprezan i obazriv, da već prvi meč protiv Budućnosti odigramo angažovano i odgovorno kako bismo se potrudili da uđemo u finale. Nadam se da će turnir u Bijelom Polju biti dobro organizovan i da će biti publike u što većem broju da uživa u odbojkaškim utakmicama", kaže trener Budvana Slobodan Boškan.

Budućnost je posljednji put savladala Budvansku rivijeru 22. marta 2012. godine, u drugom meču finala plej-ofa, a još duže traje post u Kupu, od finala 2009. godine. Iznenađenje bi bilo da Podgoričani uzmu i set…

"Nismo imali sreće na žrijebu za polufinale, ali nećemo očajavati. Pokušaćemo da u polufinalu damo sve od sebe da ga učinimo što interesantnijim, da budemo dostojan protivnik kvalitetnoj ekipi Budvanske rivijere. Kvalitet i iskustvo su njihovoj strani, dok mi imamo mladu ekipu u kojoj su u startnoj postavi po dva kadeta i pionira, i sigurno je da će motivacija i želja biti na našoj strani, što ćemo pokušati da iskoristimo. Ako prenesemo jedan dio igre sa nedavne prvenstvene utakmice, siguran sam da možemo da budemo dostojan protivnik Budvanskoj rivijeri koja je apsolutni favorit u Bijelo Polju", rekao je Balša Radulović, pomoćni trener Budućnosti, dok je prvi trener Zoran Vukčević bio odsutan zbog smrtnog slučaja u porodici.

U devetom izdanju, Bijelo Polje će drugi put biti domaćin finalnog turnira Kupa, nakon ovog premijernog u nezavisnoj Crnoj Gori, 2007. godine. Ostaće upamćeno po prvom osvajaču, Budućnosti (u uzbudljivom meču savladala Budvansku rivijeru 3:2), ali i incidentu u finalu na tribinama, kada je neko sa leđa udario tadašnjeg trenera mlađih kategorija Budućnosti, danas sportskog direktora Aleksandra Toškovića (kasnije je dobio umjetničku sliku od tadanjeg gradonačelnika Bijelog Polja Tarzana Miloševića).

"Nadam se da nisam neskroman ako kažem da je to bio jedan od najbolje organizovanih finalnih turnira do sada, a definitivno najposjećeniji. To nam daje dobar uvod za ono što će se dešavati za vikend u Bijelom Polju. Grad i OK Jedinstvo kao tehnički organizator će dati sve od sebe turnir protekne na maksimalno mogućem nivou u organizacionom dijelu. U saradnji sa OSCG smo se potrudili da obezbijedimo to što je neophodno ekipama i svim prisutnima da sve protekne kako treba. Poslije dugo vremena imamo neizvjesnu situaciju što se tiče polufinala, jer su dugo vremena polufinala bili samo dio ka finalu gdje su se sastajali Budućnost i Budvanska rivijera. Ove godine to neće biti slučaj, i to je dobro za ekipe koje su na trećoj, četvtoj poziciji, a dobro i za publiku i sport. Ovom prilikom pozivam ljude da dođu u što većem broju, jer obećavamo dobru odbojku i dobru organizaciju. Nadam se da će sve proteći kako treba", rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

U dva ovosezonska meča Jedinstva i Volej stara rezultat je izjednačen. Jedinstvo je u Bijelom Polju slavilo 3:0, dok je Volej star bio bolji u Nikšiću slavio 3:2, nakon 0:2 u setovima.

"Konačno polufinala nijesu izvjesna kao ranijih godina. Mislim da Jedinstvo i mi imamo podjednake šanse za plasman u finale. Ekipe se zaista dobro poznaju, mislim da će biti zanimljivo kao u posljednjem prvenstvenom meču. Odbojkaška publika u Bijelom Polju će imati priliku da gleda neizvjestan meč i da uživa u svakom poenu. Mi od početka godine kuburimo sa finansijama, i naše učešće na finalnom turniru je bilo pod znakom pitanja. U posljednjem trenutku nam je Opština Nikšić izašla u susret i ovim putem im se zahvaljujem i nada se da ćemo pravdati njihova ulaganja i nastaviti dalju saradnju", izjavio je Vladimir Đokić, trener Volej stara.

U uvodu današnje konferencije za novinare, generalni sekretar OSCG Ivan Bošković je najavio da će u subotu, na dan finala u dvorani “Nikoljac”, od 16.30 časova, Odbojkaški savez Crne Gore podijeliti lopte klubovima sa sjevera Crne Gore (Jedinstvo – Bijelo Polje, Rudar – Pljevlja, Ivangrad – Berane, Ibar – Rožaje, Feniks – Rožaje, Gorštak – Kolašin), u nastavku akcije pomoći klubovima od donacije Evropske odbojkaške konfederacije.

"Smatram da će u Bijelom Polju biti dobre odbojke i da će akteri učestvovati u fer i korektnoj igri", izjavio je Bošković najavljujući finalni turnir Kupa.

Raspored

Petak

Polufinale

Budvanska rivijera – Budućnost (16.30)

Jedinstvo – Volej star (19)

Subota

Finale – 19 časova

Bonus video: