Podgorička policija rasvijetlila 70 odsto prijavljenih krađa

“Oni su, kako se sumnja, obili 11 kioska, vlasništvo firmi 'Štampa Rokšped' i 'Bar Code', na način su tokom noći lomili stakla i podesnim alatom odvaljivali ulazna ulazna vrata kioska, a potom ulazili u unutrašnjost i otuđivali razne vrste cigareta, galanteriju i drugu robu, ukupne vrijednosti od oko 5.000 eura”, kazao je Šćepanović
264 pregleda 11 komentar(a)
Petar Šćepanović, Foto: Vesko Belojević
Petar Šćepanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.03.2015. 19:22h

Petnaestogodišnjaci S.A. i M.G. i godinu striji V.M. iz Podgorice osumnjičeni su za 11 teških krađa počinjenih u Glavnom gradu tokom februara i marta.

To je danas saopštio Petar Šćepanović, načelnik Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta CB Podgorica.

Šćepanović je kazao da policija sumnja da su trojica maloljetnika počinila 10 teških krađa i tešku krađu u pokušaju na više lokacija u ulici Svetozara Markovića, Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, Ulici 13. jula i i Ulici 19. decembra.

“Oni su, kako se sumnja, obili 11 kioska, vlasništvo firmi 'Štampa Rokšped' i 'Bar Code', na način su tokom noći lomili stakla i podesnim alatom odvaljivali ulazna ulazna vrata kioska, a potom ulazili u unutrašnjost i otuđivali razne vrste cigareta, galanteriju i drugu robu, ukupne vrijednosti od oko 5.000 eura”, kazao je Šćepanović.

On je dodao da je kod njih pronađen “ obijački alat” koji će se vještačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru, kao i da su inspektori identifikovali dvije osobe koje su od maloljetnika kupovale ukradene cigarete. Ščepanović ističe da su podgorički inspektori, od 50 krađa počinjenih na teritoriji Podgorice od početka godine rasvijetlili 35, kao i 16 od 27 počinjenih razbojništava.

Osim trojice maloljetnika podgorička policija uhapsila je prije dva dana Podgoričanina Isufa Banušija (21) kojeg sumnjiče da je dvjema ženama ukrao novčanik. Početkom marta tužiocu su priveli i Miloša Cekovića (22), kojeg sumnjiče za krađu bakarnog kabla iz prostorija Radio difuznog centra u Plavnici.

Podgoričanin Husein Bećović (40) uhapšen je 25. februara zbog sumnje da je u naselju Stari aerodrom od jedne žene ukrao novčanik, a šest dana prije toga lisice na ruke stavljene su i Slavko Lakčeviću (55). Njega policija sumnjiči da je 19. febraura provalio u kuću u Berislavcima i ukrao razne stvari.

Podgoričanin Marko Boljević (21) osumnjičen je da je u noći između 16. i 17. januara provali u jedan kafić na Zabjelu i iz njega uktao LCD televizor i lap top.

Bonus video: