OPTUŽNICA PROTIV ZATVORSKOG ČUVARA

Vezanom osuđeniku slomio grudnu kost?

Beganović je profesionalni bokser
183 pregleda 72 komentar(a)
Alen Beganović
Alen Beganović
Ažurirano: 12.03.2015. 11:55h

Podgoričko tužilaštvo tereti službenika spuškog zatvora Alena Beganovića da je 19. januara teško povrijedio osuđenika Luku Lučića.

Optužni predlog podnijet je Osnovnom sudu u Danilovgradu u utorak, 10. marta.

Iz Tužilaštva navode da je Beganoviću stavljeno na teret da je 19. januara, ispred zgrade Kazneno-popravnog doma u Spužu, teško tjelesno povrijedio Lučića, dok su tadašnjem osuđeniku ruke bile vezane na leđa.

“Lijevom rukom uhvatio ga je za garderobu i snažno izvukao iz službenog vozila, takozvane 'marice', a zatim ga desnom pesnicom udario u predjelu grudi. Tom prilikom oštećenom je nanio tešku tjelesnu povredu u vidu preloma grudne kosti”, navodi se u tekstu sa sajta Tužilaštva.

Protiv optuženog je i u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) pokrenut disciplinski postupak.

Beganović je profesionalni bokser.

Par dana prije tog incidenta, unutar zidina spuškog zatvora, došlo je do velike tuče između nekoliko osuđenika i stražara.

Osuđenici su tada napali i pretukli stražare Ivana Popovića, Bobana Nikčevića, Radomira Boškovića, Predraga Radulovića i starijeg nadzornika zatvorske policije Miloša Prelevića.

Protiv devet zatvorenika naknadno je podignut optužni predlog, a terete se za nanošenje teških tjelesnih povreda i napad na službeno lice.

Iz ZIKS-a su tada tvrdili da niko od stražara nakon incidenta nije tukao osuđenike.

Preporučujemo za Vas