"Vidio sam jedino povredu na glavi"

171 pregleda 2 komentar(a)
Eldin Lamžević, Foto: Jadranka Ćetković
Eldin Lamžević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 12.03.2015. 09:17h

Doktor Eldin Lamžević, kazao je juče da nije kriv za smrt Mirsada Bošnjaka, kojeg je kao pripravni hirurg pregledao, nakon što je taj Bjelopoljac pao sa terase.

To izjavio u Osnovnom sudu, gdje mu se sudi zbog krivičnog djela - teška djela protiv zdravlja ljudi.

Lamežević je rekao da su u tom slučaju u bolnici preduzete sve potrebne mjere i da mu je žao zbog smrti pacijenta: “Jedini nalaz koji je upućivao na povrede na tijelu, bila je povreda na glavi, tačnije lijeva polovina glave je bila vidno povrijeđena, iz lijevog uha je išla krv, a postojao je infraorbitalni hematom. Konsultujući rodbinu saznao sam da je pacijent pao direktno na glavu, čime sam ispoštovao i princip heteroanamneze“, kazao je. O tome zašto nije izvršeno snimanje grudnog koša i trbuha, on je kazao da nije bilo kliničkih parametara koji bi ukazivali na drugu povredu.

U optužnici piše da okrivljeni prilikom pregleda nije posvetio potrebnu pažnju, kako bi na nesumnjiv način, pored povreda glave, utvrdio postojanje povreda organa trbušne i grudne duplje... iako je postojala povreda u vidu rascjepa slezine.

Lamežević je objasnio da nije imao podatak da je povrijeđeni povraćao krv i parčad “nalik na bijelu džigericu”.

On je kazao da je Bošnjak bio u nesvjesnom stanju, dok je Mirsadova supruga Selma kazala da je njen suprug bio svjestan i da nije imao na sebi nikakvu majcu. “Osim povrede na glavi, na dijelu od lijevog pazuha prema kuku vidjela sam veliku povredu, modro plave boje“, kazala je Selma.

I svjedok, doktor Tomislav Jeremić ispričao je da na tijelu pacijenta nije primijetio povrede na stomaku, ističući da nije okretao pacijenta na bok.

Bonus video: