Pobjedniku 450 eura

Šahovski klub Budućnost organizovaće turnir "U čast Majstora šaha" od 16. do 22. marta u prostorijama kluba u Ulici 8. marta bb
106 pregleda 1 komentar(a)
ŠK Budućnost, Foto: ŠSCG
ŠK Budućnost, Foto: ŠSCG
Ažurirano: 11.03.2015. 19:25h

Šahovski klub Budućnost organizovaće turnir "U čast Majstora šaha" od 16. do 22. marta u prostorijama kluba u Ulici 8. marta bb.

Ovaj šahovski open Budućnost organizuje u znak sjećanja na preminule šahovske majstore, nekadašnje članove kluba: Žarka Živkovića, Milana Živkovića, Radovana Brajovića, Peđu Vučinića, Mladena Krstića i Mihaila Milonjića.

Prijava za ovaj šahovski open završava se sjutra, a turnir će svečano biti otvoren u nedjelju 15. marta u 11 sati u prostorijama kluba u Ulici 8. marta.

"Turnir je otvorenog tipa bez ograničenja u rejtingu i titulama igrača, a jedino je ograničenje u broju igrača, i maksimum je 35. Očekujemo učešće najboljih crnogorskih šahista", naglasio je Željko Sekulović, direktor turnira.

"U čast Majstora šaha" je turnir rejtingovan od strane Svjetske šahovske federacije - FIDE.

„Turnir se rejtinguje u skladu sa pravilima svjetske šahovske organizacije Fide pod čijim okriljem, kroz Šahovski savez Crne Gore, se turnir i organizuje. Igra se po Švajcarskom sistemu parovanja u sedam kola, a tempo igre je 90 minuta po igraču, plus 30 sekundi za svaki potez. Nagradni fond turnira je 1.600 eura. Planirane su i dvije specijalne nagrade, jedna za najbolje plasiranu šahistkinju a drugu za člana Budućnosti, u slučaju da ni jedan šahista iz kluba organizatora ne bude plasiran u prvih deset. Pobjedniku turnira predviđena je nagrada od 450 eura", zaključio je Sekulović.

ŠK Budućnost turnir organizuje uz podršku podgoričkog Sekretarijata za kulturu i sport, advokatske kancelarije “Pavličić”, "UNIQA osiguranja", "DeFacto Consultancy" i kompanije “13. Jul Plantaže”.

"Do sada se prijavilo 26 učesnika a prijava se zaključuje sjutra. Organizator ŠK Budućnost će direktno prenositi po pet partija iz svakog kola na sajtu: www.skbuducnost.me. Organizator zadržava pravo izbora koje će partije direktno prenositi na sajtu", istakao je FIDE sudija i sekretar Budućnosti, Mladen Popović.

Bonus video: