SAKRIO IH U PATIKAMA

Stanišićev brat htio da unese telefone i tablete u ZIKS

“Kada je prošao glavnu prijavnicu, Stanišić je patike koje je imao na sebi pokušao da zamjeni drugima”, tvrdi izvor “Vijesti”
278 pregleda 39 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.03.2015. 06:41h

Zatvorsko obezbjeđenje spriječilo je juče Podgoričanina Sašu Stanišića da u Istražni zatvor unese mobilne telefone i tablete.

Zatvorski čuvari kod njega su  pronašli četiri mobilna telefona i dvije kesice zasad neutvrđene vrste tableta. 

Stanišić je, kazali su “Vijestima” iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija  (ZIKS), telefone pokušao da “doturi” pritvoreniku Vidoju Stanišiću, inače bliskom srodniku. 

Sagovornik “Vijesti” iz uprave Zavoda pojasnio je da je pokušaj unošenja telefona spriječen “sinhronizovanom aktivnošću službenika obezbjeđenja glavne, i prijavnice  Istražnog zatvora”.

Ilustracija, Foto: ZIKS

Nedozvoljeni predmeti bili su sakriveni i ušiveni u patikama koje je Podgoričanin nosio na sebi.

Isti izvor pojašnjava da su službenici  obezbjeđenja na glavnoj prijavnici ZIKS-a posumnjali da Stanišić pokušava nešto da prošvercuje u obući, i o tome obavjestili kolege iz Istražnog zatvora.

“Kada je prošao glavnu prijavnicu, Stanišić je patike  koje je imao na sebi pokušao da zamjeni drugima, koje je kao dio dozvoljenih stvari prijavio na glavnoj prijavnici. Službenici obezbjeđenja koji rade na prijavnici Istražnog zatvora osujetili su ga, i otkrili nedozvoljene predmete”, kazao je sagovornik “Vijesti”. 

On je istakao da su telefoni i tablete bili dobro sakriveni i ušiveni u obući Stanišića koji je po odobrenju suda  došao u posjetu svom bratu.

“O slučaju su  obaviješteni Uprava policije i Tužilaštvo, kako bi preduzeli mjere iz svoje nadležnosti”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz uprave spuškog zatvora. 

Izvor “Vijesti” iz policije rekao je da je Stanišić negirao da je  sakrio telefone u patike.

Vidoje Stanišić je u pritvoru od sredine avgusta 2014. godine. On, Podgoričani Saša Klikovac i Željko Bulatović  optuženi su za pokušaja reketiranja vlasnika podgoričkog restorana "Garden" Mirka Simonovića.

U novembru 2014. godine prvostepenom odlukom osuđeni su zbog tog djela ukupno  tri i po godine zatvora. 

Viši  sud nedavno je ukinuo  tu presudu i predmet vratio na ponovno odlučivanje sutkinji Nadi Rabrenović.

Preporučujemo za Vas