Čovjek čiji želudac sam proizvodi alkohol

"U svakom želucu postoji određena količina kvasca, zbog čega se u kontaktu sa ugljenim hidratima pretvara u alkohol. Takvu količinu kvasca u Hesovom želucu nisam nikad vidio", izjavio je ljekar Anup Konodija
70 pregleda 1 komentar(a)
pomfrit, Foto: Shutterstock.com
pomfrit, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.03.2015. 11:23h

Jedan mladi Amerikanac koji je bio "pijan" svaki put kad jede pržene krompiriće, otkrio je da boluje od rijetke bolesti, takozvanog sindroma "samopijanstva", prenosi danas BBC.

Nik Hes, koji tvrdi da ne konzumira alkohol, izjavio je da ga je okolina više puta optuživala za pijanstvo.

"Istina je da se uvijek osećam čudno poslije pomfrita. Postajem nespretan, ponekad vulgaran i desi mi se da mi je sjutradan muka i da me boli glava", rekao je Hes. Poslije detaljnog ljekarskog pregleda, utvrđeno je da boluje od izuzetno rijetkog sindroma "samopijanstva" poslije konzumiranja hrane bogate ugljenim hidratima.

"U svakom želucu postoji određena količina kvasca, zbog čega se u kontaktu sa ugljenim hidratima pretvara u alkohol. Takvu količinu kvasca u Hesovom želucu nisam nikad vidio", izjavio je ljekar Anup Konodija.

Prema njegovim riječima, kada Hes jede pržene krompiriće, postaje "pijan" kao da je popio sedam čaša viskija. Hes sada dobija terapiju da se ne bi više "opijao" jedući omiljeni pomfrit.

Bonus video: