Ubistvo Račića u Cirihu: Poslije Rusa uhapšen i Đinaj

"Odjednom je Jeton izvadio pištolj i zapucao. Račić je pao 100 metara dalje, sa druge strane ulice. Tri muškarca ostala su sa njim da mu pomognu, a Jeton i njegovi drugovi su pobjegli", prenose švajcarski mediji informacije iz istrage
176 pregleda 10 komentar(a)
Jetoj Gjinaj i Iznavur Soslambekov, Foto: Privatna arhiva
Jetoj Gjinaj i Iznavur Soslambekov, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.03.2015. 06:31h

Ciriška policija uhapsila je i Kosovara Jetona Đinaja (30), zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu MMA borca iz Bara Borisa Račića.

Prošle sedmice u Cirihu je uhapšen i Rus Iznavur Soslambekov (31), koji se takođe sumnjiči da je učestvovao u ubistvu Crnogorca.

MMA borac ubijen je prošle nedjelje oko 05.15 sati u Cirihu.

Račić i Đinaj, kako pišu švajcarski mediji, navodno su se dogovorili o susretu kako bi riješili sukob koji su imali od ranije.

Obojica su se sa prijateljima pojavili na dogovorenom mjestu i u početku su, piše u saopštenjima, mirno pričali.

"Odjednom je Jeton izvadio pištolj i zapucao. Račić je pao 100 metara dalje, sa druge strane ulice. Tri muškarca ostala su sa njim da mu pomognu, a Jeton i njegovi drugovi su pobjegli", prenose švajcarski mediji informacije iz istrage.

Neki mediji u regionu prenose da je Đinaj, navodno, nekoliko dana prije ubistva na Fejsbuku prijetio smrću Račiću.

Tada mu je, kako prenose mediji, uz psovke, napisao da će mu napraviti pakao i da će njegovo “lice biti posljednje što vidi u životu”...

Novinska agencija Iliria objavila je da su Crnogorac i Kosovar nekada bili prijatelji, ali da su im kasnije zahladnjeli odnosi.

Bonus video: