Muškarci slavili u Sarajevu, seniorke u Aranđelovcu

65 pregleda 0 komentar(a)
Jozo Dabović, Foto: Facebook
Jozo Dabović, Foto: Facebook
Ažurirano: 08.03.2015. 21:06h

Crnogorski karatisti imali su ovog vikenda uspješne provjere forme u pripremi za Evropsko prvenstvo u Istanbulu.

Muška reprezentacija u borbama je pobijedila u Sarajevu tromeč sa Mađarskom i domaćinom BiH.

I ženska ekipa u borbama je pobijedila na turniru u Aranđelovcu, gdje su i naši reprezentativci u katama imali odlične rezultate.

Izabranici Slavenka Bajića su osim pobjede u ekipi osvojili još šest podijuma. Najviši stepenik zasposjeli su Arsenije Tadić (- 60 kg) i Jozo Dabović (-67), dok su treća mjesta pripala Vladimiru Joviću (-67), Stefanu Karadžiću (-75), Ljubiši Mihailoviću (-75), Filipu Vujadinoviću (-84).

Ekipa Crne Gore pobijedila je u sastavu: Tadić, Dabović, Jović, Karadžić, Mihailović i Vujadinović.

Izabranice slektora za žene u borbama, Žarka Rakovića osvojile su dva prva mjesta u Aranđelovcu. Osim ekipe u borbama, pobijedila je i Dragana Konjević (+68 kg), dok su treća mjesta pripala Jeleni Maksimović (-61) i Tini Minić (-68).

U katama pojedinačno Biserka Radulović i Mijat Vojvodić su osvojili druga mjesta, pa su uspješan nastup u Aranđelovcu imali i takmičari kate selektora Jugoslava Bukilića.

Završne pripreme pred odlazak u Istanbul naši karatisti će odraditi u Igalu od 11. do 16. marta.

"Samo od početka godine naši su karatisti osvojili osam zlatnih medalja i nadamo se podršci državnih organa i sponzora kako bi reprezentativci pošli spremni u Istanbul, jer je Evropsko prvenstvo u tom gradu izborno za 1. Evropske olimpijske igre u Bakuu", kazao je predsjednik KSCG Dragan Šakotić.

Bonus video: