Pobjeda Von u Garmiš Partenkirhenu

0 komentar(a)
Lindzi Von, Foto: Beta-AP
Lindzi Von, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 08.03.2015. 13:16h

Amerikanka Lindzi Von pobjednica je šestog superveleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Garmiš Partenkirhenu.

Von je do šeste pobjede ove sezone, 65. u Svjetskom kupu, došla u vremenu minut, 16 sekundi i 65 stotinki.

Najuspješnija skijašica u istoriji Svjetskog kupa ove sezone dobila je i superveleslalome u Kortini d Ampeco i Sent Moricu, kao i tri spusta u Val d Izeru, Lejk Luisu i Kortini d Ampeco.

U karijeri ostvarila je 32 pobjede u spustu, 23 u superveleslalomu, pet u kombinaciji, tri u veleslalomu i dvije u slalomu.

Von je danas za 20 stotinki bila brža od drugoplasirane Slovenke Tine Maze, dok je treća bila Austrijanka Ana Fenninger sa 36 stotinki slabijim vremenom od pobjednice.

Njena sunarodnica Kornelija Huter imala je četvrto vrijeme, peta je bila Švajcarkinja Lara Gut, a šesta Italijanka Federika Brinjone.

Von je tim trijumfom u Garmiš Partenkirhenu preuzela vođstvo u plasmanu superveleslaloma sa 440 bodova i ima osam više od drugoplasirane Feninger.

Maze je treća sa 330 bodova. U generalnom plasmanu Svjetskog kupa čelnu poziciju zauzima Maze sa 1285 bodova. Feninger je druga sa 1241, a treća Von sa 842 boda.

Bonus video: