Kupovina ličnih karata: Policija ponovo ignoriše sud

2 komentar(a)
Lične karte
Lične karte
Ažurirano: 07.03.2015. 11:51h

Uprava policije nije postupila po zahtjevu podgoričkog Osnovnog suda i toj instituciji odgovorila da li je jedan od optuženih za kupovinu ličnih karata Slobodan Čađenović (31), prijavio nestanak ličnih dokumenata u tom periodu.

Njemu i njegovom bratu Tomu (30), Azemini Arović (22), Martini Kovačević (24) i Ulejmi Kapisazović (19) Aleksandru Kekoviću (22), Damiru Haroviću (25), Anđeliji Harović (46), Jovanki Gojković (75), Bojanu Bulatoviću (25) i Mileni Martinović (23), sudi se za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014.

Za to krivično djelo predviđena je novčana kazna ili kazna do tri godine zatvora.

Čađenovići su, u svojim odbranama, tvrdili da su im prije izbora nestala dokumenta iz vozila i da su prijavili krađu.

Sutkinja Željka Jovović je odbila predlog zastupnika optužbe Denisa Zvrka da se iz telefona Arovićeve izuzmu poruke razmijenjene između okrivljenih u spornom periodu, smatrajući da su već utvrđene sve bitne činjenice u vezi sa njihovom komunikacije i da bi to predstavljalo kršenje njihove privatnosti i vodilo nepotrebnom odugovlačenju postupka.

Suđenje se nastavlja 20. marta, do kada se očekuje odgovor policije u vezi sa Čađenovićem i davanjem završnih riječi u postupku.

Bonus video: