Ubistvo Crnogorca u Cirihu: Rus uhapšen, još tragaju za Kosovarem

Račić je bio profesionalni MMA borac, a radio je kao obezbjeđenje u ciriškom klubu "Maskota". Švajcarski mediji tvrde da je bio član jedna tamošnje bande. Isti portal objavio je i da je Gjinaj osuđivan zbog pljačke, brutalnog prebijanja i drugih krivičnih djela
422 pregleda 85 komentar(a)
Jetoj Gjinaj i Iznavur Soslambekov, Foto: Privatna arhiva
Jetoj Gjinaj i Iznavur Soslambekov, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.03.2015. 07:45h

Rus Iznavur Soslambekov (31), uhapšen je prekjuče u Švajcarskoj zbog sumnje da je učestvovao u ubistvi crnogorskog državljanina Borisa Račića.

To je juče saopštila policija Ciriha, navodeći da se za još traga za drugim osumnjičenim - Kosovarem Jetonom Gjinajem (30).

MMA borac ubijen je u nedjelju oko 5.15 sati u Cirihu.

Račić i Gjinaj, kako pišu švajcarski mediji, navodno su se dogovorili o susretu kako bi riješili sukob koji su imali od ranije.

Obojica su se sa prijateljima pojavili na dogovorenom mjestu i u početku su, piše, mirno pričali.

“Odjednom je Jeton izvadio pištolj i zapucao. Boris R. pao je 100 metara dalje, sa druge strane ulice. Tri muškarca ostala su sa njim da mu pomognu, a Jeton i njegovi drugovi su pobjegli”, prenose švajcarski mediji informacije iz istrage.

Portal blick.ch prenosi da je Gjinaj par dana prije ubistva na Fejsbuku prijetio smrću Račiću. Tada mu je, uz psovke, napisao da će mu napraviti pakao i da će njegovo “lice biti posljednje što vidi u životu”.

Novinska agencija Iliria objavila je da su Crnogorac i Kosovar nekada bili prijatelji, ali da su im kasnije zahladnjeli odnosi.

Švajcarski mediji povezuju Gjinaja i sa pucnjavom koja se dogodila 7. oktobra 2014.

Račić je bio profesionalni MMA borac, a radio je kao obezbjeđenje u ciriškom klubu "Maskota". Švajcarski mediji tvrde da je bio član jedna tamošnje bande. Isti portal objavio je i da je Gjinaj osuđivan zbog pljačke, brutalnog prebijanja i drugih krivičnih djela.

Bonus video: