Paolo Mađeli o jeziku teatra

Gostujući predavač na rezidenciji je Paolo Mađeli , pozoriąšni reditelj iz Italije, poznat crnogorskoj javnosti
0 komentar(a)
Paolo Mađeli (Novina)
Paolo Mađeli (Novina)
Ažurirano: 06.03.2015. 19:38h

Umjetnička rezidencija na temu “Jezik teatra“, na kojoj učestvuju studenti iz italijanskih regija Pulja i Veneto, Primorsko-goranske županije - Republike Hrvatske i Albanije, održava se u prvoj sedmici marta u okviru IPA projekta ArTVision.

Gostujući predavač na rezidenciji je Paolo Mađeli , pozoriąšni reditelj iz Italije, crnogorskoj javnosti poznat po velikom broju predstava i projekata koje je radio u Crnoj Gori. Studenti će biti u prilici da prustvuju pripremama i izvođenju njegove posljednje predstave “Njegoąš i ja“.

“Tokom svog boravka studenti iz Pulje, Veneta, Primorsko-goranske županije i Albanije će imati priliku da upoznaju profesore i rad Fakulteta dramskih umjetnosti, kao i pozorišąnu scenu u Crnoj Gori. Studenti će obići i najznačajnije kulturne institucije na Cetinju, a posjetiće i Kotor i Podgoricu”, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Ovo je četvrta od pet umjetničkih rezidencija koje se realizuju u okviru projekta ArTVision.

Radionicu na Cetinju realizuje Fakultet dramskih umjetnosti koji je tehnički partner, u saradnji sa Ministarstvom kulture, institucionalnim partnerom u ovom projektu.

Bonus video: