Šarić odbio da priča o hrvatskom pasošu koji je dobio 2007.

Šarić je za Sokovića ispričao da se znaju još iz škole u rodnim Pljevljima. Na pitanje sudije Petrovića, kako je Soković došao do novca, Šarić je odgovorio da je radio na pumpi u vrijeme sankcija i da je pričao da je zaradio milion njemačkih maraka
5 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2015. 17:07h

Na današnjem suđenju za šverc 5,7 tona kokaina pred Specijalnim sudom u Beogradu, Darko Šarić je odgovara na pitanja tužioca.

Zamjenik tužioca Saša Ivanić postavio je niz pitanja Šariću u sa kim se viđao u Italiji, pozivajući se na presretnute razgovore.

“Znam da je italijanska policija pratila svakog. Imate razgovore među dokazima. Nisam sporio da je to moj glas, ali se ne sjećam više s kim sam i kada pričao”, ispričao je Šarić, a prenosi Blic.

Dodao je da nije siguran ni gdje je sve putovao, jer, kako je rekao, "često sam putovao".

Na pitanje tužioca da li mu je poznat državljanin Hrvatske Tomislav Savatović, Šarić je odgovorio da mu je poznat, ali da ne želi da odgovori jer se postupak vodi u Hrvatskoj.

Šarić je 2007. godine dobio hrvatski pasoš upravo na ime Tomislav Savatović.

Šarić je negirao da je u jednom presretnutom razgovoru, koje je tužilaštvo izvelo kao dokaz, razgovarao sa Goranom Sokovićem, koji je u bjekstvu. Tvrdi da to nije Soković, koji je sa njim optužen kao jedan od organizatora, već druga osoba, koju do sada nije imenovao.

Šarić je za Sokovića ispričao da se znaju još iz škole u rodnim Pljevljima. Na pitanje sudije Petrovića, kako je Soković došao do novca, Šarić je odgovorio da je radio na pumpi u vrijeme sankcija i da je pričao da je zaradio milion njemačkih maraka.

Potvrdio je da su se Soković i sada pokojni Dragan Dudić Fric poznavali ali da ne zna da li su imali zajedničke poslove. Dudić je označen kao jedan od najbližih saradnika Šarića.

Na pitanje čime se bavio u tom vremenu, rekao je da je radio nešto sa Laškim pivom sa sada pokojnim Draganom Dudićem Fricom, kao i da je imao pekare, ali ne može da se sjeti tačno koje godine. Ispiričao je da se sa Dudićem bavio i prodajom cementa još od 2005. godine.

“Radili smo zajedno i kazino. Ima tužilaštvo da sam mu sa mog računa uplatio 250.000 eura,” naveo je Šarić.

Na pitanje kada je upoznao Rodoljuba Radulovića - Mišu Bananu, rekao je da ga je upoznao slučajno kao i Dudića i da su poslije počeli da sarađuju.

“Radulović mi je predstavljen kao čovek koji poznaje uticajne ljude iz politike i biznisa,” kazao je Šarić.

Sudija Siniša Petrović ga je pitao šta je prijavio od svoje imovine 2003, Šarić je odgovorio - kafić u Kragujevcu, stanove kod hale Limes i kuću u Novom Sadu.

Na dodatno pitanje da li se nešto promijenilo 2006, odgovorio je da tada nije, već je 2008. prodao firmu za 30 miliona eura.

Bonus video: