Novi logo za nove pobjede

70 pregleda 5 komentar(a)
Pajović i Pajković, Foto: Saša Jončić
Pajović i Pajković, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 06.03.2015. 16:18h

Iako su to već jednom uradili početkom 2008. godine, u Odbojkaškom savezu Crne Gore su odlučili ponovo da mijenjaju logo saveza, i to putem konkursa, uz slogan “novi logo za nove pobjede”…

"Želja nam je da u 2015. godini kad Crna Gora prvi put igra Svjetsku ligu, najelitnije odbojkaško takmičenje, posvetimo kreiranju nove komunikativne platforme. Sa novim logom šaljemo jednostavnu poruku da je 2015. – godina odbojke. Da li ćemo pobijediti ili izgubiti, to sada ne znam, ali je sigurno da odbojka zaslužuje nove pobjede, ne samo na utakmicama, već je nova pobjeda i atmosfera u Podgorici kada se budu igrale utakmice", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

Prvi čovjek “crnogorske odbojkaške kuće” je najavio i namjeru da OSCG “napravi dobru komunikaciju sa školama, i to ne tek 10 dana prije početka Svjetske lige”.

"Od današnjeg dana krećemo u realizaciju kvalitetne pozicioniranosti odbojke u Crnoj Gori. Iskreno vjerujem da ćemo uz pomoć i podršku medija uspjeti sa novim rješenjima. Da nova pobjeda bude i naša otvorenost prema tržištu, ka potencijalnim klijentima. Kroz kampanje da nama Svjetska liga nije poklonjena, već da smo u nju ušli igrom i radom, nadam da ćemo igrati još više i da će odbojka postati još popularnija i za potencijalne sponzore i partnere. Siguran sam da ćemo i nakon Svjetske lige nastaviti sa odbojkaškim aktivnostima, kao i sa razvojem bič voleja, i učiniti da odbojka, koja postaje sve popularnija u svijetu, i u Crnoj Gori zauzme značajnije mjesto", dodao je Pajković.

Predsjednik OSCG je imao poruku i za reprezentativce Crne Gore.

"Želimo da shvate da ove godine kada se bude igrala odbojka da će to biti u pravom smislu festival odbojke i gostoprimstva", istakao je Pajković.

Konkurs je međunarodnog karaktera, za fizička i pravna lica, i traje do 27. marta, a u komisiji koja će izabrati najbolje idejno i vizuelno rješenje su profesorice Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, Suzana Pajović (predsjednica žirija) i Ana Matić, te Zoran Avramović, direktor marketinške agencije Crvena zvezda. Pobjedniku na konkursu pripašće i novčana nagrada u iznosu od 1.000 eura.

- Očekujemo i apelujemo da se što više mladih ljudi prijavi na konkursu – rekla je Suzana Pajović i naglasila da će precizni uslovi konkursa biti objavljeni na sajtu OSCG, ali medijima.

"Uslovi konkursa su kao i svi kada je u pitanju grafičko rješenje. Očekuje se jedinstveno rješenje, da taj pokaže jedinstvenost sporta koji nema fizičkog kontakta, da je to sport, koji se, to kažem kao roditelj, preporučuje kao najbolji za razvoj omladine. Ne treba zaboraviti da se radi o Odbojkaškom savezu, da treba da ima neke nacionalne premise, ako je to moguće. Autor najboljeg rješenja potpisaće ugovor, i prenijeti svoja prava na OSCG", dodala je predsjednica žirija.

Pajović je naglasila da je kroz konkurs naznačeno da se sa novim rješenjem ne želi raditi redizajn postojećeg logotipaznaka.

"Ne znam ko je autor postojećeg rješenja logotipa OSCG, ali prosto očekujemo bolje i savremenije rješenje, jer OSCG mora da ga ima. Mislimo da je ovo šansa da se kroz novi znak, novi logotip ove godine daju nova krila, da se malo više poradi na marketingu i vizuelnom identitetu OSCG. Drago mi je što su čelnici OSCG prepoznali tu potrebu, što jeste trend u Crnoj Gori i što se prvenstveno okrenula Fakultetu likovnih umjetnosti sa Cetinja i od nas zatražila saradnju. Podrazumijeva se da, pošto su dva profesora u komisiji, da negdje tu priču povučemo i sa fakulteta, da učestvuje više studenata", zaključila je Pajović.

Bonus video: