Autor kultne predstave “Audicija” gostuje u Podgorici 14. marta

88 pregleda 1 komentar(a)
Željko Ninčić, Foto: Screenshot (YouTube)
Željko Ninčić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 06.03.2015. 10:21h

Jedan od idejnih tvoraca kultne sarajevske “Audicije” i autor njena tri nastavka, Željko Ninčić 14. marta gostovaće sa čuvenom komedijom u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović”. Tim povodom glumac je boravio u Podgorici, gdje je govorio o fenomenu predstave koja se igra već 31. godinu i koju je na svim kontinentima vidjelo oko milion i osamsto hiljada gledalaca.

Ninčića je “Audicija” obilježila u profesionalnom smislu, a svoje glumačko umijeće u legendarnoj predstavi demonstrirao je tumačeći čak tri lika – Davora Stevanovića, Marinka Ćutuka i Veselog. Kaže da mu je najveći izazov bio da radi na drugoj “Audiciji”, jer je, “poslije ogromnog uspjeha to bila velika odgovornost, a i trebalo je nagovoriti skoro polovinu ekipe da nastavi sa radom na serijalu”.

Od 1984. godine predstava je igrana više od hiljadu puta, a od brojnih anegdota Ninčić izdvaja 2003. godinu i premijerno prikazivanje u zagrebačkoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, kada su organizatori, pjesmu “Ugasila si me” Džeja Ramadanovskog koja je bila sastavni dio projekta, shvatili “kao provokaciju publike”.

Bonus video: