Kovačević na polise uzeo 65.000 eura?

0 komentar(a)
euro, novac, Foto: Shutterstock.com
euro, novac, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 05.03.2015. 20:16h

Osnovnom državnom tužilaštvu podnijeta je krivična prijava protiv Saše Kovačevića (38), osnivača firme “I.D. Max”, zbog sumnje da je jednu osiguravajuću kuću ojadio za 65.000 eura.

Policija vjeruje da je Kovačević zlupotrebu napravio u svojstvu ovlašćenog službenika jednog osiguravajućeg društva, u periodu od 18. novembra 2008. do 31. decembra 2011. godine.

"Za vrijeme dok je bio službenik ove osiguravajuće kuće, zloupotrijebio je položaj u privrednom poslovanju, na način što je zadužio 423 polise autoodgovornosti ovog osiguravajućeg društva. On je te polise prodao za 65.017 eura, a novac od prodaje nije uplatio na račun osiguravajuće kuće već ga je prisvojio”, piše u saopštenju UP.

Službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje privrednog kriminaliteta Podgorica, nedavno su tužiocu podnijeli i krivičnu prijavu protiv Srđana Novakovića (26), zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Policija vjeruje da je Novaković u svojstvu odgovornog lica - prodavca u jednoj firmi iz Podgorice, zloupotrijebio položaj u privrednom poslovanju.

U saopštenju UP navodi se da se sumnja da je on dnevni pazar od 8. oktobra 2014. godine, u iznosu od 1.705,50 eura, protivpravno prisvojio i tako oštetio firmu za koju je radio.

Bonus video: