Fluid Drum organizacija slavi 8. rođendan

Najavljeno je da se ove godine može očekivati veći broj događaja u organizaciji Fluid Druma, među kojima će biti kako nastupi domaćih, tako i gostovanja inostranih DJ-eva
0 komentar(a)
Chevalier, Foto: Privatna arhiva
Chevalier, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.03.2015. 14:47h
Organizacija Fluid Drum posvećena elektronskoj muzici (prije svega D'n'B-u) proslaviće svoj osmi rođendan žurkom u subotu 9. decembra u podgoričkom kafiću "Soul 2 Soul". Tim povodom nastupiće Marija Božović pod pseudonimom MC Humming Bird i Chevalier, Masturbeator i Sharlo. Početak žurke zakazan je za 21 sat, a ulaz će biti besplatan.
"Fluid Drum predstavlja grupu DJ-eva, muzičara,entuzijasta i zaljubljenika u muziku, koji svojim djelovanjem žele da unaprijede klabing i elektronsku muziku u Crnoj Gori. Do sada smo uradili niz projekata od kojih su najinteresantniji nastupi na radio emisijama, festivali, gostovanje inostranih D'n'B DJ-eva, humanitarne akcije i konferencije crnogorskih DJ-eva", kazao je za "Vijesti" lider ove organizacije Dalibor Ševaljević, poznatiji pod pseudonimom DJ Chevalier.
On je najavio da se ove godine može očekivati veći broj događaja u organizaciji Fluid Druma, među kojima će biti kako nastupi domaćih, tako i gostovanje inostranih DJ-eva.
Ševaljević je istakao da je motiv za stvaranje ovakve organizacije bilo umrežavanje istomišljenika iz različitih gradova Crne Gore koji bi svojim zajedničkim djelovanjem ponudili alternativniji zvuk publici. "Crna Gora ima sjajnu drum'n'bass publiku i to u svim gradovima, a najviše joj prija melodičan, liquid D'n'B sa primjesama latino zvuka", kazao je Ševaljević odgovarajući na pitanje kako je ta vrsta muzike prihvaćena na ovim prostorima.
"Drum'n'bass je u svojoj istoriji imao više bezuspješnih pokušaja da uđe u mejnstrim. Međutim, to mu nije ni potrebno da opstane, jer je od samog početka uspješno koketirao sa dosta različitih muzičkih pravaca. U početku su to bili rege i hip hop, kasnije i ostali koji mu daju širinu, a u isto vrijeme zadržavaju isti nivo popularnosti. Kao i u svijetu, tako i kod nas d'n'b nije najpopularniji, ali ima svoju konstantu", smatra Ševaljević.
Dosadašnji radovi članova Fluid Druma, koji uz već pomenute izvođače čine i Orange Yellow, Logical Dream i Maraku, mogu se čuti na Mixcloud stranici te organizacije (https://www.mixcloud.com/Fluid_Drum_Organisation/).

Bonus video: