Vještak bolove utvrđivao i bez licence

Punomoćnica Fatićeve, advokatica Danijela Bulatović, saopštila je da odustaju od ponovnog vještačenja i predložila da se proces zaključi
92 pregleda 2 komentar(a)
heroin, Foto: MUP
heroin, Foto: MUP
Ažurirano: 05.03.2015. 07:55h

Vještaku medicinske struke Željku Miloviću istekla je licenca za vještačenja, još u vrijeme izrade nalaza u kojem je utvrdio da je nastavnica Marija Fatić pretrpjela duševne bolove zbog tekstova objavljenih u “Vijestima”.

To je juče saopštila sutkinja Milica Vlahović, u nastavku procesa koji je Fatićeva pokrenula protiv izdavača novine. Ona traži 50.000 eura, jer tvrdi su joj povrijeđeni čast i ugled tekstovima, u kojima je list pratio dešavanja od njenog hapšenja pod sumnjom da je prodavala heroin, do odbacivanja krivične prijave protiv nje kao neosnovane.

Vještak, koji se nekoliko puta nije pojavljivao na ročištima, trebalo je da se naknadno izjasni da li su duševni bolovi koje je utvrdio da postoje, posljedica spornog događaja ili pisanja tekstova.

Međutim, on je javio da je naknadno saznao da mu je istekla licenca i da ne želi više da se bavi vještačenjima.

Punomoćnica Fatićeve, advokatica Danijela Bulatović, saopštila je da odustaju od ponovnog vještačenja i predložila da se proces zaključi.

Punomoćnik “Vijesti”, advokat Dragan Ćorac, konstatovao je da je događaj u kom je učestvovala Fatićeva izazvao veliku pažnu javnosti, ali i roditelja djece kojima je predavala u školi. On je rekao da su “Vijesti”, za razliku od pojedinih medija, o tome izvještavale u skladu sa pravilima novinarske profesije.

“Činjenica da je događaj po tuženu bio stresan i traumatičan, ne znači da je tuženi doprinio takvom stanju. Tuženi je samo izvještavao o činjenicama, onako kako su se odvijale pred nadležnim državnim organima, a čim je krivična prijava odbačena, tuženi je tu vijest objavio i to na naslovnoj strani”, naveo je Ćorac. Presuda se očekuje početkom aprila.

Više državno tužilaštvo odbacilo je kao neosnovanu krivičnu prijavu protiv Fatić, jer je njen brat Branimir tužiocu kazao da je on sakrio heroin u stanu svoje sestre Marije. Ma. B.

Bonus video: