RASVIJETLJENO 16 RAZBOJNIŠTAVA

UP: Osumnjičeni da su zloupotrebom prisvojili oko 67.000 eura

Od početka godine rasvijetljeno 16 razbojništava; dva lica osumnjičena da su zloupotrebom prisvojila oko 67.000 eura
0 komentar(a)
Novac, pare, Foto: Shutterstock
Novac, pare, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2019. 15:11h

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su od početka godina rasvijetlili 16 razbojništava od čega dva u pokušaju, a tri ova krivična djela riješena su prethodnih dana. Takođe, službenici CB Podgorica su procesuirali dvije zbog sumnje da su počinila po jedno krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju kojima su prisvojila ukupno oko 67.000 eura.

"Službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta CB Podgorica rasvijetlili su tri razbojništva od kojih jedno u pokušaju, počinjena krajem februara i početkom marta ove godine u Podgorici. Policijski službenici su efikasnom akcijom identifikovali lice osumnjičeno da je počinilo ova tri krivična djela – P.M, starog 30 godina, iz Podgorice, koji je potom lišen slobode.Sumnja se da je ovo lice, 24. februara i 01. marta ove godine, iz dva marketa u Podgorici – „Neca“ u naselju Zelenika i „Luxen“ u ulici Dušana Milutinovaća, uz prijetnju nožem od radnica otuđilo pazar u ukupnom iznosu od oko 460 eura. On je takođe, kako se sumnja, 01. marta, u marketu „Vivija“ u ulici Marka Radovića, uz prijetnju nožem pokušao da od radnice otuđi novac od pazara", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni je, uz poseban izvještaj, priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio dva razbojništva i jedno razbojništvo u pokušaju.

Kako se navodi u saopštenju, službenici CB Podgorica – Stanice kriminalističke policije za suzbijanje privrednog kriminaliteta su Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv S.K, starog 38 godina, iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Policijske aktivnosti upućuju na sumnju da je S.K, u svojstvu osnivača i izvršnog direktora firme „I.D. Max“ i u svojstvu ovlašćenog službenika jednog osiguravajućeg društva, u periodu od 18. novembra 2008. do 31. decembra 2011. godine, za vrijeme dok je bio službenik ove osiguravajuće kuće, zloupotrijebio položaj u privrednom poslovanju na način što je zadužio 423 polise autoodgovornosti ovog osiguravajućeg društva, koje je prodao za iznos od 65.017 eura, a novac od prodaje nije uplatio na račun ove osiguravajuće kuće već ga je prisvojio, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu", piše u saopštenju.

Službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje privrednog kriminaliteta CB Podgorica su nadležnom tužiocu podnijeli i krivičnu prijavu protiv S.N. (26), iz Podgorice, zbogsumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Sumnja se da je S.N, u svojstvu odgovornog lica – prodavca u jednoj firmi iz Podgorice, zloupotrijebio položaj u privrednom poslovanju na način što je dnevni pazar kojim je bio zadužen 08. oktobra 2014. godine, u iznosu od 1.705,50 eura, protivpravno prisvojio i time pričinio štetu navedenoj firmi", piše u saopšenju UP. 

Preporučujemo za Vas