Brakoviću i Brnoviću po 11 mjeseci za bombaški napad

Obrazlažući odluku, sudija je rekao da je DNK vještačenjem utvrđeno da su Braković i Brnović počinili krivično djelo, a da je, kao olakšavajuću okolnost, cijenio njihove godine
126 pregleda 1 komentar(a)
bomba, Foto: Shutterstock.com
bomba, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 03.03.2015. 10:31h

Sudija Goran Đuković osudio je Nebojšu Brakovića i Filipa Brnovića na ukupno godinu i deset mjeseci zatvora, jer su u oktobru prošle godine bacili dvije ručne bombe na kuću Buškulića u Zagoriču.

Sudija im je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od po 11 mjeseci, zbog ugrožavanja sigurnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Obrazlažući odluku, on je rekao da je DNK vještačenjem utvrđeno da su Braković i Brnović počinili krivično djelo, a da je, kao olakšavajuću okolnost, cijenio njihove godine.

Nakon izricanja presude, optuženi su negodovali, navodeći da nijesu krivi, a bilo je i plača u sudnici podgoričkog Osnovnog suda od strane publike.

Braković i Brnović se od oktobra nalaze u pritvoru, kada su dvije ručne bombe M-52 i M-75 bačene u dvorištu kuće porodice Buškulić. U snažnoj eksploziji popucala su stakla na toj i susjednoj kući Buškulićevog brata, oštećeno je i vozilo njihovog komšije, a geleri su završili u njihovim spavaćim sobama.

Braković je na suđenju kazao da je tek oko pola dva ujutru izašao iz kafane u noći eksplozije.

Napad se, prema policijskom saopštenju, dogodio 9. oktobra oko 1 sat.

On je u istrazi, tužiocu ispričao da je Brnovića iz kafane prema kući vozio oko ponoći.

Bonus video: