Mugoša: Žao mi je kuma ali novac je moj

“Kada mu je kum prišao, Mugoša je iz automatske puške ispalio više hitaca, koji su ga pogodili u grudi i leđa”, piše u optužnici
605 pregleda 9 komentar(a)
Nebojša Mugoša, Foto: Boris Pejović
Nebojša Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.03.2015. 10:29h

U podgoričkom Višem sudu 11. marta izreći će se presuda Nebojši Mugoši, optuženom da je iz koristoljublja ubio kuma Nebojšu Nikezića.

Tužilac i punomoćnik oštećene porodice, tražili su da Sud kazni optuženoga, ističući da je dokazano da je kuma ubio samo da bi prisvojio oko pola miliona eura koje mu je ovaj navodno ostavio na čuvanje.

Advokat Rajko Božović, ocijenio je da je okrivljeni tokom sudskog procesa konstantno mijenjao odbranu i to onoliko puta koliko puta su ga demantovali dokazi

Advokat optuženog Tomislav Dedić, predložio je sudu da Mugošu osudi za ubistvo na mah. On je rekao da se radi i o ubistvu u prekoračenju nužne odbrane - “zbog jake razdraženosti, usljed uvreda, psovki i šamaranja koje je Mugoša doživio od Nikezića”.

“Vještačenjem je utvrđeno da Mugoša ima inteligenciju iznad prosjeka. Radio je na carini i u policiji. Zar bi onaj ko sve planira, ostavio u svom stanu 515.000 eura. Logika govori da nema koristoljublja u izvšenju ovog ubistva, jer je dokazano da je novac vlasništvo optuženog Mugoše... Zar bi onaj ko iz koristoljublja ubije, pobjegao sa mjesta, a da ne ponese sa sobom ovih 515.000 eura, zbog kojeg je navodno ubio”, kazao je Dedić.

Mugoša je u završnoj riječi kazao da mu je žao što je ispalio više hitaca u kuma i ubio ga. Odbacio je navode optužnice da je to uradio na podmukao način i iz koristoljublja, rekavši da je to zasnovano na konstrukcijama i izmišljotnama, jer je novac njegov.

Prema navodima optužnice, Mugoša je 17. februara 2011. godine pozvao kuma na sastanak, a zatim u ugovoreno vrijeme došao.

“Kada mu je kum prišao, Mugoša je iz automatske puške ispalio više hitaca, koji su ga pogodili u grudi i leđa”, piše u optužnici.

Bonus video: