Crnogorske ragbistkinje na turniru u Beogradu

Na inicijativu članica RK Budućnost Zorice Kostić i Dragice Kovačević ove godine je krenulo okupljanje djevojaka iz svih klubova u Crnoj Gori koje žele da igraju kontakt verziju ragbija
2 komentar(a)
Ragbistkinje, Foto: Facebook
Ragbistkinje, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.03.2015. 19:34h

Ekipa djevojaka iz ragbi klubova Budućnost, Arsenal, Lovćen i Nikšić će od 6. do 8. marta učestvovati na ragbi7 kampu u Beogradu, koji organizuje ŽRK Beograd.

Ovo će biti prvi put da crnogorske ragbistkinje igraju ragbi7 kao i muškarci, jer su se do sada nadmetala disciplini touch rugby, verziji bez direktnog kontakta.

U ekipi će biti Anđela i Milica Bulatović, Dražena Vidačić, Milica Mugoša, Ljubica Mihailović, Olivera Mišković, Dragica Kovačević, Maja Baošić, Isidora Radunović i Zorica Kostić.

Na inicijativu članica RK Budućnost Zorice Kostić i Dragice Kovačević ove godine je krenulo okupljanje djevojaka iz svih klubova u Crnoj Gori koje žele da igraju kontakt verziju ragbija.

Naše djevojke će na trodnevnom kampu trenirati sa igračicama iz regiona, a na kraju kampa će biti organizovan mini turnir, kako bi sumirale stečeno znanje.

"Odavno je kod nas postojala želja da igramo kontakt ragbi, ali to zbog nedovoljnog broja igračica nije bilo moguće. Nažalost, klubovi još nemaju dovoljno djevojaka da bi započeli prvenstvo, pa smo odlučile da nastupamo kao reprezentacija, jer zajedno smo jače. Sve mi treniramo redovno u našim klubovima zajedno sa momcima, a jednom ili dva puta sedmično se okupljamo i na zajedničkim treninzima. Nakon ovog kampa probaćemo da učestvujemo na još nekim turnirima u regionu i da organizujemo jedan turnir kod nas, paralelno sa utakmicama muške ragbi reprezentacije koje su u aprilu. Veliku zahvalnost dugujemo Ragbi savezu Crne Gore i njegovom predsjedniku Beketu Takeru, što su podržali naše napore i obezbjedili nam sredstva za ovaj put. Nastojaćemo da ukazano povjerenje opravdamo na najbolji mogući način i daćemo sve od sebe da ženski ragbi u Crnoj Gori zaživi", kazala je Zorica Kostić, kapiten ženske ekipe RK Budućnost i članica reprezentacije.

Sve djevojke koje su zainteresovane da se bave ragbijem, mogu kontaktirati lokalne klubove u svojim gradovima. Za sada u Crnoj Gori ima pet klubova i to Budućnost, Lovćen, Arsenal, Nikšić i Mornar Bar.

Bonus video: