Tužioci ne žele da znaju je li Mićunović predao oružje iz kojeg je pucano

Tužilaštvo još nije dobilo izvještaj o vještačenju oružja iz koga je navodno pucano ispred kuće Branislava Mićunovića u Nikšiću
106 pregleda 0 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Screenshot (YouTube)
Brano Mićunović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.03.2015. 16:30h

Nikšićko tužilaštvo nije tražilo od forenzičara da utvrde da li je Srdan Mićunović policiji predao oružje iz kog je zaista pucano ispred kuće njegovog rođaka Branislava-Brana Mićunovića.

“Prema izvještaju koji je dostavljen Vrhovnom državnom tužilaštvu, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću nije tražilo od Forenzičkog centra da na osnovu snimka 'šenlučenja' izvrši komparaciju oružja koje je predao S. M. u CB Budva”, odgovoreno je “Vijestima” iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT).

Tužioca iz Nikšića, sudeći po odgovorima, zanima samo da li je oružje koje je rođak Brana Mićunovića predao automatsko.

“Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću tražilo je da se vještačenjem utvrdi da li je u pitanju automatsko vatreno oružje ili ne , što je krucijalni dokaz za donošenje odluke u postupku”, pojašnjeno je iz VDT-a.

Iz kabineta Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića pojašnjeno je da ODT u Nikšiću još nije dobilo izvještaj o vještačenju oružja iz koga je navodno pucano ispred kuće Branislava Mićunovića u Nikšiću.

“Na vještačenje je poslata automatska puška kojoj je cijev navodno zalivena i oružje - imitacija heklera iz koga se navodno može ispaljivati samo manevarska municija kao i određena količina municije”, kazali su iz Stankovićevog kabineta.

Oni su istakli da će nakon dostavljenog izvještaja o vještačenju biti donijeta oduka u predmetu.

Srdan Mićunović početkom februara predao je budvanskoj policiji puške iz kojih je navodno pucano ispred kuće Brana Mićunovića, u nikšićkom naselju Moštanica 24. januara.

On je tada sam došao u CB Budva, a tokom saslušanja tvrdio je da se iz oružja iz kog je pucano na vjeridbi kćerke Brana Mićunovića, ne može ispaljivati bojeva municija.

Iz Tužilaštva su tada saopštili da su u pitanju “automatska puška kojoj je cijev zalivena” i “imitacija heklera”.

“Iz kojih se može ispaljivati samo manevarska municija... S. M. je, takođe, predao i manevarsku municiju koja je navodno korišćena prilikom šenlučenja", kazali su ranije iz Tužilaštva.

Srdan je inspektorima rekao da je iz puške koju je donio u stanicu policije pucao i Đorđe, sin Branislava Mićunovića.

Budvanski policajci su, istražujući ko je pucao ispred kuće Mićunovića, ranije uzeli izjave od Branislava i Đorđa Mićunovića.

Izvori “Vijesti” ranije su saopštili da se na jednom snimku šenlučenja vidi kako iz automatske puške uvis puca Mućunovićev sin Đorđe... Na drugom video zapisu, metak iz druge puške navodno ispaljuje njegova djevojka, BudvankaZorana Mandić.

Na trećem snimku muškarac okrenut leđima puca iz automata, dok Brano Mićunović iz dvorišta ulazi u kuću.

Dva dana nakon te pucnjave, iz policije su kazali da su u “akciju” stupili nakon što su “Vijesti” objavile detalje sa snimka koji je najprije postavljen na društvenim mrežama.

Potom je pretresena Mićunovićeva kuća u Nikšiću, a od oružja tamo, tvrde, ništa nije pronađeno.

Prema zakonu, automatska puška spada u A kategoriju vatrenog oružja i legalno može biti u posjedu samo policije i vojske.

Mićunović je zvanično vlasnik firme “Džek pot” i predsjednik Odbora direktora “Zeta filma”, a pokušava da uđe i u posao sa mini hidrocentralama.

Vjeruje se da stoji i iza brojnih građevinskih projekata na primorju, kockarskog biznisa...

Italijanske vlasti mu sude za šverc cigareta preko Jadrana.

Bonus video: