Budvanska rivijera i Budućnost rivali već u polufinalu

3 komentar(a)
Sastanak klubova OSCG, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Sastanak klubova OSCG, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 02.03.2015. 14:52h

Prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori Budvanska rivijera i Budućnost neće igrati u finalu Kupa Crne Gore. Današnjim žrijebom u Odbojkaškom savez Crne Gore, naime, odlučeno je da "vječiti rivali" budu protivnici već u polufinalu.

S obzirom na igrački kadar, te finansijsku i organizacionu situaciju u klubu, Budućnost, ako se ne dogodi kakvo čudo, prvi put neće zaigrati u finalnom meču Kupa, jer su Budvani, i u slabijem sastavu u odnosu na Ligu šampiona, apsolutni favoriti za odbranu oba domaća trofeja.

U drugom polufinalu igraće Volej star i Jedinstvo, koji se i u prvenstvu bore za treću startnu poziciju za plej-of (odluka pada za vikend u Nikšiću u međusobnom duelu).

Kako se niko nije prijavio prijavio za organizaciju, domaćin finalnog turnira Kupa za muškarce biće naknadno određen.

U ženskoj konkurenciji, voljom žrijeba, u polufinalu je izbjegnut duel dvije barske, vodeće ekipe u prvenstvu, pa je moguć njihov duel u finalu.

Branilac duple krune Luka Bar će do finala morati da eliminiše Moraču, dok će rival Galeba biti pljevaljski Rudar.

Interesantno, proteklog vikenda u prvenstvu su odigrani ovi dueli, i sigurne pobjede su ostvarili Luka Bar i Galeb.

Domaćin finalnog turnira za dame biće Rudar.

Kako je saopšteno iz OSCG, na ljeto će se održati kamp perspektivnih sportista u organizaciji OSCG, a u isto vrijeme i seminar za trenere.

Takođe, određene su grupe za takmičenja u mlađim kategorijama, a dogovoren je i predlog propozicija takmičenja. Grupe će biti objavljene u Biltenu.

Žrijebanju i današnjem sastanku su prisustvovali predstavnici klubova, član Predsjedništva OSCG i v.d. komesara takmičenja Dragan Drobnjak i generalni sekretar Ivan Bošković.

Parovi polufinala

Muškarci

Budvanska rivijera – Budućnost

Volej Star – Jedinstvo

Žene

Luka Bar – Morača

Rudar – Galeb

Bonus video: