Nuhodžić: Nećemo stati dok ne riješimo napade na novinare

Nuhodžić i Haglajtner razgovarali su i o potpisivanju sporazuma sa Evropskom agencijom za upravljanje operativnom saradnjom na spoljnim granicama (FRONTEX)
86 pregleda 4 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Tomas Haglajtner, Foto: Mup.gov.me
Mevludin Nuhodžić, Tomas Haglajtner, Foto: Mup.gov.me
Ažurirano: 29.09.2018. 09:06h

Slučajevi napada na novinare ostaju prioritet u radu policije i tužilaštva, zbog toga se aktivnosti neće smanjivati dok se počinioci ne privedu pravdi.

To je kazao ministar unutrašnjih poslova (MUP) Melvudin Nuhodžić prilikom sastanka sa šefom Jedinice za Crnu Goru u Generalnoj direkciji za proširenje Tomasom Haglajtnerom.

“Razgovarali su o slučajevima napada na novinare, a ovom prilikom Nuhodžić je ponovio poruku da oni ostaju prioritet u radu policije i tužilaštva i da dok god imamo makar i jedan neriješeni predmet, intenzitet aktivnosti se neće smanjivati dok se počinioci ne privedu licu pravde”, piše u saopštenju MUP-a.

Novinarka “Vijesti” Olivera Lakić ranjena je u nogu 8. maja ispred zgrade, nakon što je te noći parkirala automobil i krenula ka ulazu. Policija i tužilaštvo gotovo pet mjeseci nemaju osumnjičene napadače ili nalogodavce za pokušaj ubistva Lakićeve. Iz Uprave policije je u ponedjeljak saopšteno da imaju operativna i još nepotvrđena saznanja da bi iza napada mogli stajati članovi jedna crnogorske kriminalne grupe, koji trenutno nijesu u državi.

Nuhodžić je u razgovoru sa Haglajtnerom ocijenio i da je Crna Gora u borbi protiv organizovanog kriminala “postigla značajne rezultate i taj pozitivan trend zabilježen je u prethodnoj, a još uspješnije nastavljen u ovoj godini”.

"Kao posljedicu zajedničkih napora bilježimo veći broj hapšenja pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, zapljenu narkotika i drugih ilegalnih supstanci i sprečavanje različitih kriminalnih radnji“, naveo je Nuhodžić i poručio da će se taj trend dosljedno nastaviti i ubuduće.

Crnogorski istražni organi u posljednje dvije decenije nijesu rasvijetlili blizu 40 ubistava, izvedenih u obračunu kriminalnih grupa. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) uhapsilo je ranije desetak pripadnika grupe Nikšićanina Ranka Radulovića, kojeg sumnjiče da je bio jedan od vođa kriminalne grupe koju sumnjiče za planiranje više ubistava, među kojima su navodno i likvidacije visokih zvaničnika tajne službe i tužilaštva.

Bonus video: