Porodica Vuković ostala bez krova nad glavom

182 pregleda 0 komentar(a)
TV Vijesti, Vojislavka Vuković, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
TV Vijesti, Vojislavka Vuković, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 02.03.2015. 11:19h

Sedmočlana porodica Vojislavke Vuković iz martinićkog sela Podvrh, u zoru 24. februara, ostala je bez krova nad glavom, nakon što je vatra, za 15-tak minuta, progutala sve što je stvorila u poslednje dvije decenije.

U trenutku požara, koji je nastao usljed dotrajalih instalacija, u kući su bili Vojislavka, njena tri sina, kćerka i dva unuka, od tri i sedam godina. Najmlađi Vojislavkin sin, Petar Šundić, prvo je evakuisao sestriće Miljana i Marka, a u poslednjem trenutku iz plamena je izvukao i najstarijeg brata Ljubišu.

Ostavši na ledini u cik zore, porodici Vojislavke Vuković pomoć je pružio komšija Predrag Stojović, privremeno ih smjestivši u svoju kuću.

Odmah po saznanju što se dogodilo u selu Podvrh, iz danilovgradske opštine novčano su pomogli unesrećenu porodicu, a nije izostala ni reakcija tamošnjeg Crvenog krsta.

Potpredsjednik opštine Danilovgrad Zoran Bošković naglasio je da je lokalna uprava “spremna da na određeni period plaća smještaj za porodicu Vojislavke Vuković", dodavši da će se u dogledno vrijeme tražiti plac, "kako bi se trajno riješilo pitanje stanovanja sedmočlane familije, jer su pojedini njeni članovi štićenici Centra za socijalno staranje".

Inače, kuća koju je "progutala" vatra nije bila u vlasništvu porodice, već joj je, prije dvadesetak godina, na korišćenje dao pokojni Joksim Lajović.

Bonus video: