NOVINAR TV VIJESTI O MANEVRU RADONČIĆA

Sadiković: Pričajmo o deportaciji, ne o SMS porukama

“Prijavio sam nepoznati broj, prosto da me ne bi uznemiravao, a večeras shvatam da je poruke stvarno slao njihov potpisnik Šeki Radončić”
109 pregleda 56 komentar(a)
Sead Sadiković, Foto: Arhiva Vijesti
Sead Sadiković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.04.2019. 15:07h

Novinar TV Vijesti Sead Sadiković rekao je sinoć da Šemsudin Šeki Radončić pokušava da skrene suštinu priče Slobodana Pejovića koja akcentira to da niko nije odgovarao za strašni zločin deportacije Bošnjaka iz Crne Gore. 

Radončić je juče optužio policiju da ga je po nalogu ministra Raška Konjevića uhapsila, jer je, nakon Sadikovićeve emisije sa Pejovićem, novinaru slao SMS poruke. Iz policije su juče demantovali Radončića.

Načelnik OB Plav Džemal Šabotić saopštio je da je Radončić, nakon što su ga policajci pozvali oko 22,50 časa, došao u prostorije u OB Plav i nakon što je dao o b av j e štenje na zapisnik, otišao.

Sadiković je “Vijestima” kazao da je poruke dobio sa nepoznatog broja i da ne bi govorio o njihovom “besmislenom sadržaju”:

“Prijavio sam nepoznati broj, prosto da me ne bi uznemiravao, a večeras shvatam da je poruke stvarno slao njihov potpisnik Šeki Radončić”.

Sadiković je rekao da zna da Radončić nije hapšen i da to priča jer mu je potreban publicitet. 

"Zato zvoni na sva zvona o nečemu na šta ja neću da trošim riječi, jer je najmanje važno, u kontekstu Pejovićeve priče da govorimo o tomo je li mi Šeki ili nije poslao poruke... Govorimo o tome da li je Pejović pustio ili nije uhapšene Bošnjake i svi zaboravljamo, i ako smo novinari, i ako smo ljudi, da niko nije proglašem krivim za najstrašniji zločin koji se dogodio u Crnoj Gori tog maja i juna '92. godine, kada je ubijeno više od 85 ljudi. E o tome želim i hoću da pričam, a poruke me ne zanimaju, a ponajmanje straše”, kazao je on.