Bojić: Jedva čekam da zaigram za reprezentaciju

64 pregleda 0 komentar(a)
Marko Bojić, Foto: Cev.lu
Marko Bojić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 01.03.2015. 00:14h

Dan nakon sporazumnog raskida sa Pari volejom, po povratku u rodni Nikšić, otklonio je dilemu, a vijest će odradovati selektora Slobodana Boškana i ljubitelje odbojke – nakon što je preskočio tri posljednje akcije (prvu zbog disciplinskih razloga odlukom tadašnjeg selektora Nikole Matijaševića, posljednje dvije zbog, kako je kazao, psihofizičkog umora), Marko Bojić će ovog ljeta biti dio reprezentacije Crne Gore koju očekuje debitantski nastup u Svjetskoj ligi.

"Jedva čekam da zaigram", rekao je za „Vijesti“ Bojić.

"Daću sve od sebe da na najbolji način predstavljam sebe i svoju zemlju", dodao je 26-godišnji primač servisa.

Iako je bio ponajbolji igrač Pari voleja, prvi poenter tima u šest mečeva Lige šampiona (sa 98 poena, 16,3 prosječno po meču, 4,45 po setu), drugi u prvenstvu sa 260 poena (15,2 prosječno po meču, 3,88 po setu), Bojić se, neočekivano, rastao za Parižanima. O razlozima takve odluke kaže:

"Nezadovoljstvo je raslo iz dana u dan, zbog nekvalitetnog rada i inteziteta treninga, kao i ponašanja nekih igrača. Ušao sam u svađu sa nekoliko igrača i odlučio da napustim klub. Ako to izuzmem, proveo sam lijepo vrijeme u Parizu i želim klubu svu sreću u nastavku sezone", dodao je Bojić.

Poljski mediji su pominjali mogućnost da drugi dio sezone odigra u Libanu, ali Bojić ima druge planove.

"Vjerovatno ću za mjesec dana, zajedno sa Mitrom Đurićem, otići u Katar da odigram Emir kup sa Šamalom, klubom u kojem već pet godina igra moj brat Vlado. Na tom Kupu nastupiće mnogi odlični igrači, poput Huantorene, Kazijskog, Sokolova… Biće to ekstra utakmice ", zaključio je Bojić.

Bonus video: