Marko Bojić se rastao sa Pari volejom

2 komentar(a)
Marko Bojić, Foto: Cev.lu
Marko Bojić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 28.02.2015. 09:08h

Iako je bio ponajbolji igrač tima, Marko Bojić neće završiti sezonu u dresu Pari voleja – primač reprezentacije Crne Gore je sporazumno raskinuo ugovor sa francuskim klubom, pa je u slobodan u izboru nove sredine.

Parižani su odmah reagovali i na mjesto Bojića angažovali srpskog reprezentativca Nikolu Kovačevića, koji je prije 10-ak dana sa Šangajem osvojio titulu u Kini.

Kako prenose francuski i poljski mediji, rastanak Bojića i Pari voleja je neočekivan, pri čemu se za ovakvu odluku navode “lični razlozi”. Nema objašnjenja ni na zvaničnoj Fejsbuk stranici Pari voleja.

Kako nezvanično saznajemo, Bojić u posljednje vrijeme nije bio na “istoj talasnoj dužini” sa klubom. Pokušaji da se izglade odnosi nijesu uspjeli, pa je došlo do prekida saradnje između dvije strane.

U ovosezonskom nastupu Parižana u Ligi šampiona (ispali u grupnoj fazi), Bojić je bio prvi pointer ekipe sa 98 poena na šest utakmica (16,3 prosječno po meču, 4,45 po setu), kao i najbolji smečer, uz 50 posto realizacije napada i kontranapada.

U prvenstvu je bio drugi pointer Pari voleja, iza makedonskog korektora Nikole Gjorgijeva, sa 260 poena (16. pointer lige), odnosno 15,2 prosječno po meču (3,88 po setu), uz napomenu da je preskočio četiri meča u prvenstvu (po dva zbog crvenog kartona i bolesti).

Bez Bojića u timu, Pari volej je dva puta u 10 dana ovog mjeseca izgubio u gostima od Bovea, sa po 3:1, u prvenstvu i polufinalu Kupa, i propustio priliku da ostane u trci za duplu krunu (Parižani su trenutno drugi u prvenstvu, tri boda iza Kana koji vodi Igor Kolaković).

Postoji mogućnost da Bojić, koji tek treba da saopšti selektoru Slobodanu Boškanu da li je ovog ljeta spreman da nastupi za reprezentaciju Crne Gore u Svjetskoj ligi (posljednje tri akcije je propustio, prvu zbog disciplinskih razloga odlukom tadašnjeg selektora Nikole Matijaševića, posljednje dvije zbog, kako je Marko kazao, psihofizičkog umora), do kraja sezone nastupi za jedan od klubova iz Libana u završnici tamošnjeg prvenstva.

Najstariji od trojice braće Bojić (Vlado i Slobodan su takođe odbojkaši, kao nekada i otac Slavko) je karijeru počeo u rodnom Nikšiću, odakle je vrlo mlad otišao u Budućnost, gdje je proveo pet godina (titula u prvenstvu Srbije i Crne Gore, dvije titule i tri kupa u nezavisnoj Crnoj Gori), a onda počeo inostranu karijeru.

Igrao je u Grčkoj (PAOK, gdje je bio najbolji poenter i igrač regularnog dijela prvenstva), Poljskoj (Rešovija, uzeo titulu i igrao finale CEV kupa), Rumuniji (Konstanca), Rusiji (Jaroslavič) i proteklu polusezonu u Turskoj (Ziratbanka). Prvi dio prošle sezone je proveo u Budvanskoj rivijeri…

Bonus video: