SUĐENJE OPTUŽENIMA ZA BOMBAŠKI NAPAD

Svjedoci vidjeli automobil Babačića na mjestu eksplozije

Pejović je, kazao da je sa društvom šetao ulicom, i da su gotovo istovremeno kada je bijeli “sitroen” projurio pored njih čuli eksploziju
151 pregleda 4 komentar(a)
bomba, Foto: Shutterstock.com
bomba, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 26.02.2015. 09:25h

Još jedan svjedok, Pavle Pejović juče je ispričao da je “sitroen C3” projurio pored njih, odmah nakon što je bačena bomba u dvorište kuće Ivanovića na Zabjelu, u februaru prošle godine.

On je to rekao u nastavku suđenja Damiru Babačiću, optuženom za aktiviranje TNT naprave u dvorištu kuće Ivanovića.

Pejović je, kazao da je sa društvom šetao ulicom, i da su gotovo istovremeno kada je bijeli “sitroen” projurio pored njih čuli eksploziju.

Svjedok je, odgovarajući na pitanjeBabačićevog branioca Dalibora Kavarića, rekao da im je policija pokazala taj automobil par dana nakon napada, ali da su ga oni iste večeri kada se dogodio napad opisali inspektorima.

Kavarić je prigovorio iskazima svjedoka, navodeći da se ne mogu prihvatiti kao neposredno saznanje, zato što im je policija pokazala vozilo.

Zastupnik optužbe Zoran Vučinić ocijenio je da je advokat “potpuno pogrešno interpretirao činjenice”, jer su svjedoci opisali vozilo i prije nego što su ga vidjeli u policiji.

Otac i sin Milan i Mirko Ivanović ranije su rekli da ne znaju šta bi mogao da bude motiv za bombaški napad, ni ko bi mogao da bude počinilac ili nalogodavac.