Božoviću sto dana zatvora zbog organizovanja prostitucije

Božović, Vlahović i Jovanović uhapšeni su 7. avgusta u policijskoj akciji “Marina”, kada su inspektori upali u noćni klub “San Remo” u Budvi. Tada je saopšteno da se sumnja da su organizovali lanac prostitucije
285 pregleda 22 komentar(a)
Rade Božović
Rade Božović
Ažurirano: 26.02.2015. 07:28h

Rade Božović (51), Miloš Vlahović (35) i Marko Jovanović (29), okrivljeni za posredovanje u vršenju prostitucije nagodili su se sa kotorskim tužilaštvom i zaključili sporazum o priznanju krivice.

Iz ODT u Kotoru, obavijestili su Vrhovno državno tužilaštvo da je sporazum zaključen 20. januara.

Na osnovu toga, Osnovni sud u Kotoru kaznio je Božovića sa 100 dana zatvora, a Vlahovića i Jovanovića sa po 30 dana robije.

Sporazum o kaznama usvojen je rješenjem kotorskog suda 23. januara.

Tužilaštvo je zaključilo sporazum o priznanju krivice i sa Jasnom Božić (31) i Lukom Dapčević (24), koji su bili okrivljeni za krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije u produženom trajanju.

Njih dvoje prošli su sa uslovnom osudom od po tri mjeseca sa vremenom provjeravanja od godine i šest mjeseci. Međutim, sud još nije donio odluku o zaključenom sporazumu.

Božović, Vlahović i Jovanović uhapšeni su 7. avgusta u policijskoj akciji “Marina”, kada su inspektori upali u noćni klub “San Remo” u Budvi. Tada je saopšteno da se sumnja da su organizovali lanac prostitucije. Hapšenju su prethodile brojne dojave da se u “San Remu” pružaju seksualne usluge za novac.

Dapčević i Božić uhapšeni su nakon 20 dana, u nastavku akcije. Policija je mjerama tajnog nadzora otkrila da su djevojke iz Srbije, koje su njih dvoje regrutovali za prostituciju, za noć od mušterija uzimale od 300 do 600 eura.

Bonus video: