Vukovićima požar odnio sve što su imali: Djecu izvukli u posljednji čas

"Ne umijem da objasnim je li to bio prasak ili eksplozija. Sinovi i ja smo skočili i vidjeli da je vatra zahvatila kuću"
87 pregleda 13 komentar(a)
Vukovići, požar, Martinići, Foto: Jelena Jovanović
Vukovići, požar, Martinići, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 25.02.2015. 15:46h

Sedmočlana porodica Vuković iz Danilovgrada juče je, pred zoru, ostala bez krova nad glavom, nakon što je u požaru, koji je buknuo u kući u kojoj su živjeli, izgorjelo sve što su imali.

Vojislavka Vuković ispričala je "Vijestima" da je oko četiri sata izjutra čula eksploziju.

"Ne umijem da objasnim je li to bio prasak ili eksplozija. Sinovi i ja smo skočili i vidjeli da je vatra zahvatila kuću", priča ona.

Vojislavka Vuković

U kući su bili Vojislavka, njeno četvoro djece i dva unuka od tri i sedam godina.

"Počela sam da vičem da spašavamo porodicu. U zadnji minut smo izvukli unučad iz kuće. Iznjeli smo ih u ćebadima, a onda se već ništa nije vidjelo od gustog dima", kazala je ona.

Vuković priča da je u tom trenutku primjetila da njen najstariji sin nije napustio kuću, te da je počela da ga doziva.

"Utrčali smo u kuću, on je spavao. Izvukli smo i njega, a onda je vatra užasnom brzinom progutala sve, od poda do krova", kazala je ona.

Kuća u Martinićima, u kojoj je živjela porodica Vuković nije bila u njihovom vlasništvu, već im je, objašnjava Vojislavka, data na korišćenje.

"To mi je pokojni Joksim Lajović prije 15 godina dao da sklonim porodicu, jer nismo imali gdje. Sada nam je komšija Peđa Stojović dao da se smjestimo u njegovoj kući. Djeca su bila gola, bosa.. Staratelj sam unučadima jer moja kćerka nije dobro, a i stariji unuk je djete sa posebnim potrebama", kazala je ona.

Žiro-račun Vukovića kod CKB banke, na ime Vojislavke Vuković: 510-0303958215013

Bonus video: