Puno kandidata za vizu na 1. EOI

145 pregleda 1 komentar(a)
Karatisti, Foto: Facebook
Karatisti, Foto: Facebook
Ažurirano: 25.02.2015. 17:18h

Balkansko prvenstvo u Čačku crnogorska karate selekcija završila je na četvrtom mjestu u poretku 12 zemalja. Učinak od sedam medalja, po dvije zlatne i bronzane u z tri srebrna odličja je rezultat za ponos, tim prije jer su naši karatisti bili među takmičarima iz svega četiri zemlje u čiju se čast slušala himna sa vrha pobjedničkog postolja.

Zlatnim odličjima okitili su se Vladimir Jović i Marina Raković, srebrnim Ana Drašković, Ljubiša Mihailović i Biserka Radulović, dok su bronzane pripale Arseniju Tadiću i muškom kata timu, u sastavu Mijat Vojvodić, Stefan Pajović i Srđan Vuković.

"Ponosan sam što sam na čelu tima koji je sa svakog takmičenja u posljednjih pola godine osvojio zlatnu medalju, a u tom periodu u mojem mandatu predsjednika osvojeno je čak devet zlatnih medalja, od čega sedam u seniorskoj konkrenciji na međunarodnim prvenstvima. Hvala takmičarima na motivu i želji, trenerima i selektorima na radu u klubovima i reprezentaciji", kazao je Dragan Šakotić, predsjednik Karate saveza Crne Gore na konferenciji za medije.

Osim osvajača medalja, konferenciji prisustvovali su i direktor reprezentacije KSCG Dragoljub Fatić i generalni sekretar Saveza Ivan Bajić.

"Pokazao sam da sam spreman za takmičenje u najjačoj konkurenciji, iako sam bio najmlađi. Ovo zlato je podjednako moja i zasluga sparing partnera u Omladincu i reprezentaciji. Zhvalan sam i trenerima i selektoru Slavenku Bajiću, koji me je odlično vodio na šampionatu ali i Savezu na uslovima koje mi je obezbijedio", naglasio je Jović, zlatni u borbama do 67 kilograma. Jović se sa trećeg uzastopnog takmičenja vratio sa zlatom, a početkom februara je slavio i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore.

Osvajači medalja biće uzdanica naše selekcije za EP u Istanbulu od 17. do 22. marta, koje je i kvalifikaciono za 1. Evropske olimpijske igre u Bakuu.

"Poslije dva srebra na balkanskim prvenstvima sam napokon stigla do zlata. I to u nikada jačoj konkurenciji, jer ne pamtim kada je za medalju trebalo pet pobjeda. Sada moramo još bolje da radimo i tempiramo formu za Istanbul. U svakom slučaju tri mjejseca priprema sa trenerom u Omladincu i slektorom Žarkom Rakovićem su dale rezultat na prvoj provjeri nakon pauze", naglasila je Raković.

Samo najboljih šest takmičara sa EP u Istanbulu će izboriti vizu za Baku, ostalima ostaje samo da se nadaju pozivu.

"Samo da žrijeb bude bolji, a na kao u Čačku gdje sam jedina bila u pretkolu i u kosturu sa najboljim takmičarkama. One su mogle da me napadnu sa najjačom katom, a ja sam morala da taktiziram ali sam uspjela da napravim korak više u odnosu na prethodno Balkansko kada sam bila bronzana. Želim da naglasim da je i moja sestra Tijana bila blizu medalji, pošto je poražena u borbi za bronzu. I naravno zahvalna sam mom klubu Budućnosti i treneru dr Neli Tatar na sjajnim pripremama", naglasila je naša najbolja takmičarka u katama Biserka Radulović.

Diretkor reprezentacija Fatić, naglasio je da je psotignuti rezultat epilog odličnog trenerskog kadra u klubovima.

" Ne treba zaboraviti i da smo imali još dva peta mjesta, a o konkurenciji je izlišno pričati ako se zna da je Turska došla u najjačem sastavu sa borcima koji imaju medalje sa svjetskih i evropskih prvenstava. Ponosqan sam i na takmičare koji su uprkos povredama dali sve od sebe za supjeh selekcije. Zato smo odložili Prvenstvo Crne Gore, d abi se reprezentativci oporavili i spremni pošli u Istanbul", rekao je Fatić.

Baš su osvajači zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava koštali Anu Drašković i Ljubišu Mihailovića sjajnijeg odličja.

"Moj trener u KK Bar Almir Cecunjanin me je sjajno pripremio i sve mečeve sam do finala dobio ubjedljivo. Ipak, za pobjedu nad jednim od najboljih boraca na svijetu mi je falilo iskustva. No, naučio sam lekciju i sada mi predstoji rad na tome da otklonim uočene nedostatke. Samo iz borbi sa takvim asovima se može naučiti", istakao je Mihailović."

Bonus video: