Lanegan počinje tačno u 22 sata, tražio pamučne čarape

Od Lanegana se na osnovu set listi sa prethodnih koncerata na turneji može očekivati da odsvira preko 20 pjesama, u trajanju od oko dva sata
2 komentar(a)
lanegan, Foto: Deerwaves
lanegan, Foto: Deerwaves
Ažurirano: 25.02.2015. 15:40h

Koncert kultnog američkog rokera Marka Lanegana sjutra veče u kotorskoj diskoteci "Maximus" počeće tačno u 22 sata, pa su organizatori apelovali na publiku da dođe ranije. Iz Sea Rock organizacije, koja stoji iza ovog događaja, saopšteno je da će se satnica striktno poštovati.

Prema njoj, vrata će se otvoriti u 20 časova, u 21 će nastupiti The Faye Dunaways - psihodelični kraut bluz duo koji čine Fred Žak i Aldo Strif, a pola sata kasnije crnogorskoj publici će se predstaviti engleski multiinstrumentalista Djuk Garvud, koji će odsvirati pjesme sa njegovog novog albuma "Heavy Love", snimljenog u studiju Džoša Homija, frontmena poznate rok grupe Queens of the Stone Age.

Od Lanegana se na osnovu set listi sa prethodnih koncerata na turneji može očekivati da odsvira preko 20 pjesama, u trajanju od oko dva sata tokom kojih će se prošetati kroz svoju diskografiju, sa akcentom na aktuelnom albumu "Phantom Radio", uz nekoliko obrada.

Prema saznanjima "Vijesti" kultni roker će sa svojim "tour" busom doći u Kotor u 13 časova, a u Crnoj Gori se neće zadržavati, već će se odmah nakon koncerta zaputiti ka Zagrebu gdje ima sljedeću svirku.

Kako su otkrili organizatori, od zahtjeva nije imao ništa naročito neobično: dosta organske hrane, vode, piva i "red bulla", a tražio je i par pamučnih čarapa. Po završetku koncerta biće organizovano druženje sa Laneganom, kada će fanovi moći da se fotografišu i dobiju autogram. Ulaznice po cijeni od 12 eura mogu se kupiti u Kotoru u pivnici "As", kao i širom Crne Gore na Gigstixovim prodajnim mjestima (http://www.gigstix.me/prodajnamreza), a mogu se rezervisati na broj telefona 067/472-487.

Organizovan je i prevoz na koncert, mjesta još uvijek ima, a mogu se rezervisati na broj 069/588-388. Autobus će krenuti iz Nikšića kod Rode na kružnom toku u 17 časova (cijena povratne karte 10 eura), iz Podgorice u 18 sati kod Doma vojske (8 eura), sa Cetinja u 18.30 kod kružnog toka (7 eura), iz Budve u 19.00 kod Slavije (6 eura), a putnici će se u 19.30 iskrcati u Kotoru kod tržnog centra Kamelija. Povratak se očekuje u periodu od 00.30 do 1.00.

A što publika može sjutra veče očekivati može se vidjeti u reportaži Žikice Simića, sa sinoćnjeg nastupa Lanegana u Beogradu.

"Sakriven u mraku, na sceni sale Amerikana, Mark Lanegan je propovedao svoj metamfetaminski bluz. Glas mu je škripao kao šarke na nekoj zaboravljenoj grobnici iz priča Edgara Alana Poa. Tekstovi njegovih pesama kao da su pronađeni u tajnoj beležnici Pola Šredera u kojoj je ovaj beležio priče koje je čuo od nekog sumanutog bluzera iz Delte koji više ne razlikuje san, javu i halucinacije. Bend je preciznim industrijskim ritmom i odgovarajućim električnim zvucima pratio glas koji je dolazio iz tame. Ponekad su zvučali kao onaj bend koji je Kapetan Bifhart sastavio sa Rajom Kuderom I Džesijem Ed Dejvisom za saundtrek filma 'Plava kragna' spomenutog Šredera. Ceo nastup je bio koncipiran tako da se omogući nesmetan susret tih mračnih, iskrivljenih i uvrnutih bluz pesama i publike koja je bila spremna za avanturu. Bilo kako bilo, najrokerskiji nastup Lanegana u Beogradu je bio pravi trijumf. Šešire dole za one koji su nam ovo omogućili", napisao je Simić.

Bonus video: