Ivanović i zamjenici ostaju u predmetu CKB

Advokat Rodić tražio da Ivica Stanković odluči o izuzeću tužioca
84 pregleda 1 komentar(a)
Bose Tatar i Milka Ljumović, Foto: Savo Prelević
Bose Tatar i Milka Ljumović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.02.2015. 10:07h

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković odbacio je zahtjev branioca Milke Ljumović i Bose Tatar, advokata Gorana Rodića, za izuzeće specijalne tužiteljke Đurđine Nine Ivanović i njenih zamjenika Marije Raspopović i Vojislava Grujića, u predmetu bivšem menadžmentu CKB-a.

Stanković je, između ostalog, naveo da je na sjednici VDT-a još 23. septembra 2014. odlučeno po predlogu advokata Rodića kada je odbijen njegov zahtjev.

“Kako se zahtjev advokata Rodića, koji je dostavio 4. februara 2015. zasniva na istim razlozima koje je ranije podnosio, sada bi ovaj zahtjev valjalo odbaciti, jer se u zahtjevu ne mogu navoditi isti razlozi koji su ranije isticani u zahtjevu za izuzeće”, piše u rješenju.

Sudija Ana Vuković zakazala je za 9. mart početak suđenja u Višem sudu.

Rodić je kazao “Vijestima” da je on zatražio da Stanković odluči jer to nije nadležnost sjednice vrhovnog državnog tužilaštva.

“Ja sam tražio da VDT odluči o izuzeću specijalnog tužioca i njenih zamjenika jer o tome nije mogla odlučivati sjednica vrhovnog državnog tužilaštva, dok je moj zahtjev tretiran kao "novi zahtjev za izuzeće istih tužilaca sa istim razlozima”, kazao je Rodić.

Ivanovićeva je optužila šest bivših menadžera u CKB-u da su, navodno, u periodu od 2005. do 2007. zloupotrijebili službeni položaj i toj banci nanijele štetu od 6.922.630 eura. Optužnica je podignuta i protiv službenika banke Jelice Petričević, Dubravke Pavićević, Veliše Radunovića i Gorice Vujisić. Svi optuženi su negirali krivicu a advokati Ljumović i Tatar su ocijenili da je riječ o političkom progonu.

Bonus video: