Suđenje za trafiking azilanata: Optuženi tvrde da su "samo vozili"

Pakistanac Zeshan Heder Ali, izjavio je da je u Crnu Goru došao samo da bi prešao u neku od zemalja EU, a ne da formira nikakvu organizaciju za krijumčarenje ljudi
77 pregleda 1 komentar(a)
Taxi, taksi, Foto: Shutterstock
Taxi, taksi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.02.2015. 10:15h

Pred specijalnim vijećem sudije Dragoja Jovića juče je počelo suđenje desetočlanoj kriminalnoj grupi, optuženoj da je prebacivala azilante iz Pakistana, Nigerije, Avganistana, Somalije i ostalih država, iz Crne Gore u Srbiju.

Okrivljeni Dražen Đokić, tvrdi da je azilante za regularnu tarifu kao taksista vozio po Crnoj Gori, ali nikada preko granice.

Pakistanac Zeshan Heder Ali, izjavio je da je u Crnu Goru došao samo da bi prešao u neku od zemalja EU, a ne da formira nikakvu organizaciju za krijumčarenje ljudi.

On je opisao i put od dolaska u Crnu Goru, dobijanja azila, ali i kasnije prelaska u Srbiju, gdje je sa sunarodnicima uhapšen i deportovan...

Prema optužnici, Dražen P. Đokić, Zeshan, Boban J. Vešković, Dragan M. Mijović, Nino Đ. Camaj zvani Ćelo, Dejan M. Marković zvani Pošto, Velimir V. Šunjević, Zlatko T. Raković, Ivan B. Đukić, Dragiša Lj. Pejović zvani Debeli i Draško M. Bošković, više puta su prebacivali grupe od pet do 25 azilanata iz Crne Gore u Srbiju.

Bonus video: