Alonso još u bolnici

Iako nije bilo drugih ozbiljnih povreda, bolnička procedura nalaže da se pacijenti u slučaju potresa mozga zadrže na odjeljenju intenzivne njege, gdje će Alonso danas obaviti i dodatne pretrage.
0 komentar(a)
Fernando Alonso, Foto: Reuters
Fernando Alonso, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.02.2015. 12:25h

Fernando Alonso ostaće na intenzivnoj njezi i dodatnim pretragama u bolnici u Barseloni, nakon što je u nedjelju doživio nezgodu za vrijeme testiranja na stazi Katalunja.

Bivši svjetski prvak je izgubio kontrolu nad svojim McLarenom i pri brzini od oko 240 km/h udario u zaštitnu ogradu pri izlasku iz krivine 3. Nesreća je helikopterom prevezen u bolnicu, a pretrage su pokazale da je pretrpio potres mozga.

Iako nije bilo drugih ozbiljnih povreda, bolnička procedura nalaže da se pacijenti u takvim slučajevima zadrže na odjeljenju intenzivne njege, gdje će Alonso danas obaviti i dodatne pretrage.

Iz tabora Meklarena objavljeno je da ne postoji nikakav razlog za brigu, te da se Alonso osjeća dobro.

Menadžer Španca Luis Garsija Abad je demantovao u razgovoru za domaće medije da je Alonso prije testova imao zdravstvenih poteškoća.

„Nije istina da je imao vrtoglavicu i da mu je bilo loše. To su neumjesna nagađanja”, rekao je Garsija Abad.

„On će provesti još minimalno 24 sata u bolnici kako bi se izvršili svi potrebni testovi. Sudar je bio stravičan, ali na svu sreću Alonso je prošao bez težih posljedica”, dodao je Abad.

Bonus video: