Uhapšeni Rožajci: Najmanje dva puta bacali eksplozive na markete?

U toku je policijska obrada, nakon koje će osumnjičeni biti predati tužiocu
126 pregleda 0 komentar(a)
Jabuka komerc, Izet Muratović, Foto: Ferid Kujević
Jabuka komerc, Izet Muratović, Foto: Ferid Kujević
Ažurirano: 23.02.2015. 11:03h

Rožajci Armin Sinanović, Kemal Nurković i Enver Husović uhapšeni jutros oko sedam sati zbog osnovane sumnje da su vršili podmetanje eksplozivnih naprava na markete „Jabuka komerc“.

Nakon višemjesečnog opsežnog operativnog rada, rožajska policija je, saopšteno je Vijestima, došla do dokaza da su Sinanović, Nurković i Husović u najmanje dva navrata bacili eksplozivne naprave na radnje vlasnika Izeta Muratovića i to 15. novembra prošle i 20. januara ove godine.

U toku je policijska obrada, nakon koje će osumnjičeni biti predati tužiocu.

U interesu istrage iz policije nijesu željeli da saopšte više podataka.

Serija podmetanja eksplozivnih naprava na markete „Jabuka komerca“ počela je nekoliko mjeseci nakon što su 27. jula 2014. godine šestorica Muratovića fizički napala grupu mladića sa kojima su ranije tog dana imali tuču. U tom okršaju stradao je Anes Kalač koji nije učestvovao u incidentu. U njega je smrtonosni metak iz automatske puške ispalio Adis Muratović koji se nalazi u bjekstvu.

Protiv Adisa i njegove braće Jasmina, Anesa, Elvina, Mirsada i Sevada, je sredinom februara zamjenica višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Nada Bugarin podigla optužnicu za teško ubistvo u pokušaju.

Bonus video: