Uspjeh Mirjane Milić i Jovane Peković u Italiji

Crnogorske džudistkinje Mirjana Milić i Jovana Peković osvojile su bronzane medalje na kadetskom Evropskom džudo kupu u italijanskoj Foloniki
112 pregleda 0 komentar(a)
Jovana Peković, Foto: EJU.NET
Jovana Peković, Foto: EJU.NET
Ažurirano: 22.02.2015. 19:00h

Crnogorske džudistkinje Mirjana Milić i Jovana Peković osvojile su bronzane medalje na kadetskom Evropskom džudo kupu u italijanskoj Foloniki. Supertalentovane džudistkinje su do medalja došle u nevjerovatnoj konkurenciji, Milić u kategoriji do 63 kilograma a Peković u kategoriji do 70 kilograma.

Sjajna džudistkinaj podgoričkog kluba "Arso Milić, Mirjana, je do medalje slavila četiri pobjede. U prvom kolu je iponom dobila Italijanku Elilu Tonilo, da bi u drugoj borbi izgubila od Holanđanke Sane Verner. Ipak, u repasažu je mlada Podgoričanka bila neumoljiva, pa je u velikoj borbi na poene savladala Italijanku Ambretu Volpi, a potom iponom Holanđanku Silju Kok. U borbi za bronzu Milić je prekidom slavila protiv Hrvatice Lucije Babić.

I Nikšićanka Peković je bila sjajna, iako je loše krenula u takmičenje. Nesmotrenost u prvom napadu duela sa Izraelkom Inbar Lanir koštala je pada na ipon. Ipak, to nije poremetilo Nikšićanku i kada se domogla repasaža za samo 30 sekundi je srušila Italijanku Saru Moreto. na ipon joj je u narednoj rundi pala i Holanđanka Margit de Vogt, a u borbi za bronzu Italijanku Alis Belandi je takođe za pola minuta primorala na predaju.

Bonus video: