Akterima afere Snimak po šest mjeseci zatvora

Osnovni sud je Ajanovića i Nuhanovića u septembru prošle godine osudio na pola godine uslovno, ali će po novoj presudi njih dvojica morati na šestomjesečnu kaznu zatvora
68 pregleda 7 komentar(a)
Viši sud u Bijelom Polju, Foto: Arhiva "Vijesti"
Viši sud u Bijelom Polju, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.02.2015. 12:33h

Bjelopoljski Viši sud poništio je prvostepenu presudu pljevaljskog Osnovnog suda akterima kupovine glasova, tako što je direktoru Centra za socijalni rad u Pljevljima Jusu Ajanoviću i službeniku te institucije Erminu Nuhanoviću izrekao šest mjeseci zatvora.

Kako piše Dan, drugih deset aktivista Demokratske partije socijalista (DPS) moraće ponovo pred sud. O ovoj odluci Višeg suda u petak je informisana i sudija pljevaljskog suda Ljiljana Popopović, koja je donijela prvostepenu odluku.

Ona je potvrdila Dan-u da je Viši sud preinačio presudu pljevaljskog suda.

Osnovni sud je Ajanovića i Nuhanovića u septembru prošle godine osudio na pola godine uslovno, ali će po novoj presudi njih dvojica morati na šestomjesečnu kaznu zatvora. S druge strane, aktivisti DPS-a Amer Hadžalić, Sadik Bulut, Abdulah Šulović, Nada Borović, Dragan Tošić, Dragoljub Mazalica, Sead Vesnić, Ranko Despotović, Vanja Sokić i Rade Strunjaš, koji su oslobođeni prošle godine, po odluci Višeg suda, moraće ponovo pred sudiju, jer je ukinuta prvostepena oslobađajuća presuda.

Bonus video: