Joksimović u četvrtfinalu Arapske Lige šampiona

1 komentar(a)
Ivan Joksimović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ivan Joksimović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.02.2015. 22:19h

Crnogorska odbojka možda će imati dva predstavnika u četvrtfinalu Arapske klupske Lige šampiona, trenera Ivana Joksimovića i primača servisa naše reprezentacije Balšu Radunovića.

Postoji šansa da Joksimović i Radunović budu i rivali u četvrtfinalu.

Bivši selektor Crne Gore je sa katarskim El Džaišom danas savladao Al Ahli iz Libana sa 3:0 (25:11, 25:7, 25:11), u drugom kolu grupe C, i kolo prije kraja osigurao jednu od prve dvije pozicije u grupi koje vode u četvrtinale.

Najbolji poenter u El Džaišu bio je njemački korektor Kristijan Pampel sa 16 poena, dok je osam poena (tri asa, jedan blok) upisao Novica Bjelica, doskorašnji srednji bloker Budvanske rivijere, nekadašnji član Budućnosti.

El Džaiš je u prvom kolu bio bolji od Šabab Elhosena iz Jordana sa 3:0.

U drugom meču današnjeg programa, Saham iz Omana je savladao Šabab Elhosen sa 3:1, pa je sa El Džaišom izborio plasman u četvrtfinale.

El Džaiš i Saham će sjutra od 17 sati u međusobnom duelu odlučivati o prvom mjestu u grupi.

Balša Radunović je danas sa Darkulaibom iz Bahreina poražen od katarskog Al Arabija 3:1, i doživio je prvi poraz u grupi.

Crnogorski reprezentativac je odigrao prva dva seta i upisao jedan poen.

Arabi je trenutno bez poraza i prvi u grupi, a rasplet u ovoj grupi, koja se ukršta sa grupom u kojoj je Joksimovićev El Džaiš je, takođe, sjutra.

Banijas iz Ujedinjenih Arapskih Emirata se sjutra sastaje sa Arabijem. Ako Banijas dobije 3:0 ili 3:1, prolaze Banijas i Darkulaib. Ako Banijas dobije 3:2, prolazi zajedno sa Arabijem, dok pobjeda Arabija vodi dalje Katarce i Darkulaib, koji sjutra igra sa najslabijom ekipom u grupi, predstavnikom Sudana.

Bonus video: