Vještak: Milošević je pretrpio duševne bolove

“Tužilac je trpio duševne bolove jakog intenziteta u vremenskom periodu od 21 dana, bolove srednjeg intenziteta u periodu od mjesec dana, a bolove blagog intenziteta u periodu od godinu dana, a dodatni faktor je i sudski proces”, navodi se u nalazu vještaka
2 komentar(a)
Stevo Milošević, Foto: Savo Prelević
Stevo Milošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.02.2015. 19:52h

Vještak Stanko Milić utvrdio je da je bivši direktor pravnog sektora u “Zetatransu” Stevo Milošević doživio posttraumatski stresni poremećaj sa simptomima depresije i anksioznosti, koji nije ostavio trajne posljedice na njegov psihički život.

To piše u nalazu i mišljenju, pročitanom u sudskom sporu koji je Milošević pokrenuo protiv “Zetatransa”, zbog mobinga.

“Tužilac je trpio duševne bolove jakog intenziteta u vremenskom periodu od 21 dana, bolove srednjeg intenziteta u periodu od mjesec dana, a bolove blagog intenziteta u periodu od godinu dana, a dodatni faktor je i sudski proces”, navodi se u nalazu vještaka.

Na pitanje punomoćnika “Zetatransa”, advokata Igora Ivanovića, vještak je naveo da se u sačinjavanju nalaza oslanja na medicinsku dokumentaciju i intervju, a da je uobičajena praksa da ljekar kod psihijatrijskog pregleda uzima podatke od pacijenta o njegovom psihičkom stanju.

“Vještak je sam ukazao da se radi o subjektivnom osjećaju tužioca”, zaključio je Ivanović.

Suđenje se nastavlja 25. marta.

Milošević traži poništenje rješenja o otkazu i odštetu za neisplaćene zarade i duševne bolove, ističući da je njegovo šikaniranje u toj službi počelo kada je odbio da učestvuje u nezakonitim poslovima.

Milošević je podnio i krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora “Zetatransa” Antona Turka i njegovog zamjenika Dragana Rackovića, optužujući ih da su preduzeću “Vuk petrol” iz Kotora omogućavali da u dužem vremenskom periodu neovlašćeno i nezakonito uzimaju gorivo ispod carinskog nadzora.

Tužilaštvo i policija su, na osnovu Miloševićeve prijave, izuzeli poslovnu dokumentaciju tog preduzeća.

Bonus video: