Da li vandali pobjeđuju: Oštećena dva koša u Gradskom parku u Tivtu

72 pregleda 7 komentar(a)
Koš, Tivat, Foto: Siniša Luković
Koš, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 20.02.2015. 13:14h

Koliko god da se lokalna uprava, sportski klubovi i društveno odgovorne kompanije trude da uljepšaju i srede javne površine i sadržaje u Tivtu, vandali ipak na kraju, izgleda pobjeđuju.

Dokaz tome je i činjenica da su nepoznati počinioci ovih dana oštetili dva nedavno postavljena koša na otvorenom košarkaškom terenu u velikom Gradskom parku.

Teren koji je jedno od kultnih mjesta tivatskog sporta, generalno je sređen u avgustu prošle godine ulaganjem oko 25 hiljada eura od strane kompanije "Adriatic marinas- Porto Montenegro" a na poslu koji je trajao mjesec dana radila je njihova partnerska kompanija "Sloen", te niz volontera, aktivista NVO sektora i članova KK "Teodo".

Radovi su podrazumijevali uklanjanje dotrajalih koševa, skidanje postojećeg betonskog sloja, izradu drenaže, postavljanje nove tartan podloge i stavljenje novih koševa.

Na žalost, novi koševi destruktivnoj energiji vandala odoljeli su tek pola godine, a ko ih je oštetio, ostaće po svemu sudeći nepoznanica jer veliki Gradski park, prepun vrijednih sadnica, skupog urbanog mobilijara i sa dva sređena sposrtska terena, nema ni video nadzor ni stalnog čuvara.

Bonus video: