BOMBA NA PARKINGU

Blok V: Silina eksplozije izbacila radnicu iz trafike

Crni gusti dim kuljao je između prvih zgrada u Bloku 5, a garež i paljevina osjećali su se i oko 16 časova
154 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2015. 17:47h

Samo pukom srećom niko nije povrijeđen kada je danas u Ulici Kosovskih junaka i to u sred bijela dana dignut u vazduh blindirani “audi A-8” Podgoričanina Milana Vujotića (32), na parkingu ispred prvih zgrada u Bloku pet.

Jaka eksplozija dogodila se oko 11.45 časova na samo stotinjak metara od vrtića u Bloku V, nedaleko od Osnovne škole “Štampar Makarije”, ali i nekoliko prepunih kafića.

U razornoj eksploziji potpuno su uništena još dva automobila - “opel kadet” i “audi”, koji su bili ostavljeni sa lijeve i desne strane Vujotićevog “audija”.

Vatra je dohvatila još dva automobila “pasat” i “rover”, a u jakoj eksploziji rasuti djelovi, koji su letjeli i po 50-ak metara dalje, oštetili su još nekoliko vozila na parkingu.

Najviše sreće imala je radnica u trafici, ispred koje je Vujotić dvadesetak minuta prije eksplozije, parkirao svoj automobil. Od siline detonacije polomljena su sva stakla na trafici, ali je radnica ostala nepovrijeđena iako je eksplozija bukvalno bacila sa stolice...

Eksplozivna naprava, najvjerovatnije, velika količina privrednog eksploziva, bila je postavljena na patosu tik pored rezervoara, zadnjeg dijela blindiranog “audija”.

Policija, tužilac Saša Čađenović ali ni vještak nijesu imali previše podataka o tome kako je postavljen eksploziv.

Istražitelji su pretpostavljali da je neko, najvjerovatnije, negdje drugo postavio veliku količinu eksploziva ispod automobila, a onda preko satnog ili nekog drugog mehanizma na daljinu aktivirao bombu.

Međutim, ne isključuje se ni mogućnost da se neko u prometnom dijelu grada oko podne, prišunjao Vujotićevom “audiju” i tako aktivirao eksploziv..

Vlasnik “audija” se na parking Bloka pet dovezao dvadesetak minuta prije nego je aktiviran eksploziv, a kada je grunulo sjedio je u obližnjem kafiću.

“Bilo je strašno. To je bilo tako jako da smo u momentu mislili da se zgrada ruši. Nakon eksplozije pojavila se vatra i gusti crni dim, koji je kuljao iz zapaljenih automobila”, ispričao je “Vijestima” mladić, koji je sjedio na terasi kafića “Ruski car”.

U jednom od kafića sjedio je i vlasnik drugog “audija”, koji je slučajno uništen tokom jučerašnjeg brutalnog napada.

“Kada sam došao u Blok 5 primijetio sam da na parkingu pored mene nije bilo automobila. Pio sam kafu kada je odjeknula eksplozija. Bilo je nemoguće da reagujemo i spriječimo da vatra uništi i naše automobile”, ispričao je mladić.

Nakon eksplozije velika vatrena buktinja gutala je automobile, a vatrogasne ekipe uspjele su pola sata kasnije da ugase požar.

Crni gusti dim kuljao je između prvih zgrada u Bloku 5, a garež i paljevina osjećali su se i oko 16 časova.

Nakon višesatnog uviđaja tužilac i policija odlučili su da u Forenzički centar u Danilovgradu odvezu blindirani “audi”, kako bi vještačenjem djelova utvrdili kako je aktivirana razorna eksplozija.

Na uviđaj u Blok pet bili su pozvani i forenzičari posebne ekipe za uviđaje iz Danilovgrada, koji su satima pokušavali da prikupe što više dokaza.

Galerija