Spor Markovića protiv EKIP-a: Kući potpisivao, bio je bolestan

U odgovoru na tužbu piše da Marković samo kod njih nije dolazio na posao, jer je “uveliko radio u Pobjedi”
70 pregleda 1 komentar(a)
Mladen Marković (Novina), Foto: Pobjeda
Mladen Marković (Novina), Foto: Pobjeda
Ažurirano: 18.02.2015. 18:02h

Agencija za elektronske komunikacije (EKIP) mora poništiti rješenje o otkazu Mladena Markovića i vratiti ga na posao, na mjesto koje odgovara njegovoj stručnoj spremi i znanju.

To je juče na pripremnom ročištu kazao njegov advokat Nebojša Lalatović.

Marković je tužio bivšu službu, nakon što mu je direktor Agencije Zoran Sekulić krajem novembra dao otkaz, jer je “zloupotrijebio bolovanje i neopravdano izostajao s posla”. Tada je rečeno da Marković traži da u Agenciji prima punu platu i ne dolazi na posao, dok ujedno radi kao stečajni upravnik u “Pobjedi”.

Lalatović je tražio da se kao dokaz provede zahtjev Markovića od decembra 2012. da ga prebace na drugo radno mjesto, zbog zdravstvenih problema. Time su u Agenciji, kako je rekao, znali da tužilac ima problema sa zdravljem.

Marković je u tužbi naveo da posjeduje urednu medicinsku dokumentaciju o svom zadravstvenom stanju i da je o bolovanju obavijestio poslodavca.

Njegov advokat juče je tražio i saslušanje službenika “Pobjede”, koji će navodno potvrditi da je dio dokumenata nošen Markoviću na potpis u njegov stan, koji nije mogao napustiti zbog bolesti.

Taj predlog je prihvaćen.

Sudija je prihvatio i predlog odbrane da se sasluša i predsjednik Privrednog suda u Podgorici Blažo Jovanić, na okolnosti u vezi sa pozivima tog suda na koje se odazvao Marković, a ni tada nije pravdao svoje odsustvo, niti je o tome obavještavao poslodavca.

U odgovoru na tužbu, punomoćnik EKIP-a napisao je da tužilac nije bio spriječen za rad zbog bolesti, jer je istovremeno “uveliko radio kao stečajni upravnik 'Pobjede'”...

Glavnu raspravu sudija je zakazao za 17. mart.

Bonus video: