PONIŠTIĆE RJEŠENJE O OTKAZU

Spor Markovića protiv EKIP-a: Kući potpisivao, bio je bolestan

U odgovoru na tužbu piše da Marković samo kod njih nije dolazio na posao, jer je “uveliko radio u Pobjedi”
58 pregleda 1 komentar(a)
Mladen Marković (Novina), Foto: Pobjeda
Mladen Marković (Novina), Foto: Pobjeda
Ažurirano: 18.02.2015. 18:02h

Agencija za elektronske komunikacije (EKIP) mora poništiti rješenje o otkazu Mladena Markovića i vratiti ga na posao, na mjesto koje odgovara njegovoj stručnoj spremi i znanju.

To je juče na pripremnom ročištu kazao njegov advokat Nebojša Lalatović.

Marković je tužio bivšu službu, nakon što mu je direktor Agencije Zoran Sekulić krajem novembra dao otkaz, jer je “zloupotrijebio bolovanje i neopravdano izostajao s posla”. Tada je rečeno da Marković traži da u Agenciji prima punu platu i ne dolazi na posao, dok ujedno radi kao stečajni upravnik u “Pobjedi”.

Lalatović je tražio da se kao dokaz provede zahtjev Markovića od decembra 2012. da ga prebace na drugo radno mjesto, zbog zdravstvenih problema. Time su u Agenciji, kako je rekao, znali da tužilac ima problema sa zdravljem.

Marković je u tužbi naveo da posjeduje urednu medicinsku dokumentaciju o svom zadravstvenom stanju i da je o bolovanju obavijestio poslodavca.

Njegov advokat juče je tražio i saslušanje službenika “Pobjede”, koji će navodno potvrditi da je dio dokumenata nošen Markoviću na potpis u njegov stan, koji nije mogao napustiti zbog bolesti.

Taj predlog je prihvaćen.

Sudija je prihvatio i predlog odbrane da se sasluša i predsjednik Privrednog suda u Podgorici Blažo Jovanić, na okolnosti u vezi sa pozivima tog suda na koje se odazvao Marković, a ni tada nije pravdao svoje odsustvo, niti je o tome obavještavao poslodavca.

U odgovoru na tužbu, punomoćnik EKIP-a napisao je da tužilac nije bio spriječen za rad zbog bolesti, jer je istovremeno “uveliko radio kao stečajni upravnik 'Pobjede'”...

Glavnu raspravu sudija je zakazao za 17. mart.  

Preporučujemo za Vas